Честит Ден на бесарабските българи!


Честит Ден на бесарабските българи!
28 Октомври 2018, Неделя


Въпреки че днес бесарабските ни сънародници са пръснати в различни държави, тях ги обединява родолюбието, заложено още от детски години

Автор: Десант

Честването на 29 октомври се превърна в традиция, която обединява всички българи, родени и израснали в Бесарабия. Въпреки че днес бесарабските ни сънародници са пръснати в различни държави, тях ги обединява родолюбието, заложено още от детски години. 

Бесарабия е огнище на българщината, която  се пази през векове  и се предава от поколение на поколение. Това се казва в поздравителен адрес от Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“.

Бесарабските българи са активни борци за свободата на България, също така допринасят за отстояването на нейтата независимост и развитието и като самостоятелна държава.

Имената на видни политически фигури, военни дейци, учени и лекари завинаги ще останат в историята на България.

Делата на генерал Иван Колев, професор Александър Теодоров-Балан, Александър Малинов, както и много други, са достоен пример за поколения напред.

„Скъпи българи, бъдете здрави! Нека силата на българския дух да бъде извор на нови идеи и нови постижения! Мир и благополучие на вас и вашите близки!” – пожелават от Конгреса на българите в Украйна.


В категории: Добри Вести , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки