Баш майсторът влиза в изложба с тримата от запаса


Баш майсторът влиза в изложба с тримата от запаса
23 Октомври 2018, Вторник


Един вълнуващ документален разказ за Кирил Господинов, посветен на 85 години от рождението на незабравимия комедиен актьор

Автор: Десант

В Деня на будителите, 1 ноември, по повод 85 години от рождението на актьора Кирил Господинов, в Държавен архив-Варна, 18 ч., ще бъде открита изложбата „Баш Майстора завинаги“. Документалният разказ за тази легенда на българското кино е реализиран и със съдействието на Варненския драматичен театър, където актьорът е играл в периода от 1966 до 1971 г.

Веселина Господинова, дъщерята на Кирил Господинов, ще дари цялата експозиция на Държавен архив-Варна.

Актьорът има над 47 роли в киното и над 150 превъплъщения на театралната сцена. За тях в изложбата разказват плакати на постановки с негово участие, работни варианти на пиеси и снимки от спектакли отпреди 50 години.

Посетителите ще научат как той успява да се снима във филма „Тримата от запаса” през 1970-а, въпреки твърдото си убеждение, че ролята му на Странджата в постановката „Хъшове” във Варна е по-важна.

Аудиофайл на Държавен архив-Варна ще възпроизведе периода 1971-1983 г., когато е снимана поредицата „Баш Майстора”. Подсвиркванията на Рангел Ленин и „Ша ти сложа шапката аз на тебе!”, както и оригиналната музика от поредицата допълват въздействието на документалните сцени, заснети хронологично от фотографите на продукцията.Източникkulturni-novini.info


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки