Каспичан скован от ужас след най-тежкото масово убийство, извършвано някога в града


Каспичан скован от ужас след най-тежкото масово убийство, извършвано някога в града
Снимка: бТВ
26 Септември 2018, Сряда


Жертвите са възрастно семейство на 81 и 70 години и техните син и дъщеря на 46 и 48 години. Задържан е 64-годишен мъж, техен съсед

Автор: Янко Крумов

Къщата на ужасите – така наричат в Каспичан сградата на на ул. „Раковска“, където по-рано днес бяха открити 4 трупа. Жертви на умишлено и изключително жестоко убийство са възрастно семейство на 81 и 70 години и техните син и дъщеря на 46 и 48 години. Достъпът до дома е ограничен от полицията.

Новината за четворното убийство беше официално потвърдена и от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. "Извършителят е задържан. Най-вероятно той е съсед", заяви пред БНР министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

64-годишен мъж е задържан като заподозрян за тежкото престъпление, информира пък Агенция "Фокус", позовавайки се на информация от пресцентъра на МВР.

Малко след 9,00 ч. днес 28-годишна жена от село Мадара е потърсила съдействие от служители в полицейския участък, тъй като от два дни нямала връзка с майка си. След подадения сигнал тя и двама полицейски служители се отправили към дома. При отварянето на входната врата са открили две тела.

За случая веднага е уведомен административния ръководител на Окръжна прокуратура.

В присъствието на съдебен лекар по телата им са открити наранявания, причинени вероятно с нож или брадва.

Множество процесуално-следствени действия са извършени в присъствието на директора на ОДМВР - Шумен ст. комисар Ялчън Расим, административния ръководител на Окръжна прокуратура - Шумен Маргариа Георгиева и дежурен прокурор.

Изяснено е, че между семейството и техен съсед имало роднински спорове.

Със съдействието на "Специализираните полицейски сили" при ОДМВР - Шумен е проникнато в съседен имот, където е задържан 64-годишен мъж, намерени са следи, съотносими към извършеното престъпление.

"Убийството е извършено с нож или брадва, извършителят е установен и задържан. Това е племенник на 81-годишният мъж. Телата на възрастните хора са открити във вътрешна стая на къщата, а на синът и дъщерята - в антрето. Четиримата са били видени живи заедно на 24 септември. Извършителят е оказал съдействие на органите на реда Предполага се, че причината на тежкото пресъпление е спор за имот", заяви ст. комисар Ялчън Расим на брифинг.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзор на прокурор от окръжна прокуратура.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки