Тръмп предложил да се издигне стена през Сахара срещу мигрантите


Тръмп предложил да се издигне стена през Сахара срещу мигрантите
20 Септември 2018, Четвъртък


За това съобщава испанският министър на външните работи Жозеп Борел, който обаче не уточнява кога и по какъв повод американският президент е направил тази "оферта"

Автор: Десант

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е предложил на испанския министър на външните работи Жозеп Борел издигането на стена през Сахара, за да се спре незаконната миграция, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Агенцията се позовава на публикуван в испански медии видеоклип на Жозеп Борел.

"Затварянето на пристанищата не е решение и издигането на стена през Сахара, както ми предложи неотдавна президентът Тръмп, също не е решение", заявява Борел на публичен обяд, организиран във вторник в Мадрид.

Бившият председател на Европейския парламент уточнява, че американският президент му е предложил "да издигнат стена през Сахара".

"Знаете ли колко е голяма Сахара", отговорил Борел, който обаче не съобщава кога или във връзка с какво Тръмп е направил предложението си.

Сахара е дълга е около 4800 км. Пустинята заема почти цялата северна част на Африка, припомня Франс прес.

Стената, която Тръмп иска да издигне по мексиканската граница, за да спре влизането на незаконни мигранти, е с дължина 3200 км и по някои оценки може да струва до 20 милиарда долара (17 милиарда евро), отбелязва агенцията.

Изявленията на Борел бяха публикувани в момент, когато в Залцбург се провежда среща на върха на ЕС, посветена на въпроса за миграцията. След няколко дни новият испански премиер Педро Санчес ще посети САЩ, за да участва в годишната сесия на Общото събрание на ООН.

В момента Испания е основен вход за нелегалните имигранти в Европа по данни на Международната организация по миграцията. От началото на годината в страната са пристигнали над 38 000 мигранти.

Испанските анклави Сеута и Мелиля на африканския континент са защитени с шестметрови стени, които обаче не обезкуражават мигранти да се опитват ги преминат.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Приятел на България
20.09.2018 19:37:34
0
0
Каква е връзката между масоните/иллуминатите и БЮРМ?
Значи, БЮРМ има подкрепа на масоните против БЮРМ обаче БЮРМ има и задължения, например да приложат, имплементират ("аплицираат") агендата на масоните, част от която е и "декриминализирање на канабисот"

Протест пред Основен суд Скопје за декриминализација и легализација на канабисот

https://sitel.com.mk/protest-pred-osnoven-sud-skopje-za-dekriminalizacija-i-legalizacija-na-kanabisot

Се основаше Здружение за декриминализација на канабисот

https://www.akademik.mk/se-osnovashe-zdruzhenie-za-dekriminalizatsija-na-kanabisot/

The Goals of the Illuminati

https://www.facts-are-facts.com/article/the-goals-of-the-illuminati

"6. To encourage or even to legalize drug usage and to make “art” out of pornography, which will first be generally accepted and finally be seen as totally normal.

10. To weaken the people’s morale and to further demoralize the working class through large-scale unemployment and, therefore, to push them into drug or alcohol addiction. The youth should be encouraged to rebel against the status quo, which also leads to the weakening/dissolution of the family, through drugs and aggressive music."
1
Приятел на България
20.09.2018 16:03:13
0
0
Руският агент и "историк" отново напада Гърция. След като е обявил че Гърция нямала права към Македония, сега напада Цариградската Патриаршия за това че е признала Украинската Църква за независима от Руската Патриаршия. За него по-добре е украинците да се обърнат към униатската църква (гърко-католическата), която е под ръководството на папата или да станат баптисти, пентикостали и членове на други ново-протестантски църкички отколкото да си добият независима православна църква.
В западна Украйна от около 1700 г. има гръко-католици но те са малобройни.
Украински език по речник е по-близък до послкият отколкото до руския. Млад украинец селянин от Лвовско (например) или от украинската диаспора не може да се разбере с руснак на руски, защото не говори, не знае руски. Онези от Лвовско дори говорят диалект който по прилича на полски от стандартния украински а стандартният украински по прилича на полски отколкото на руски (както вече споменах), поне по речниковия състав.
Най-старата "руска" държава беше всъщност украинска, Киевски Рус (Киевска Рус?). Да кажеш че Киевски Рус бил руска държава е все едно да кажеш че Римската Империя била румънска (румънската дума "ромън" = румънец произхожда от латинската "Романус" = римлянин)
Да не говоря че и прилича на грък, този "историк" Костадин Костадинов. Черен е като грък.
http://kostadin.eu/2018/01/21/%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b5%d0%b4%d0%be/
http://kostadin.eu/2018/09/12/%d1%84%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%be%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%b5%d0%b3%d0%bd%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d0%b0/
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки