Велосикотки изпълзяха по улиците на Бургас


Велосикотки изпълзяха по улиците на Бургас
Снимка: Община Бургас
20 Септември 2018, Четвъртък


Вижте що за чудо е това

Автор: Десант

Насред Европейската седмица на мобилността, която отбелязваме тази година между  16 и 22 септември, по улиците на Бургас изпълзяха... велосикотки.

Пластичните решения са реализирани по идея на Областния информационен център и местната община. Те са дело на графити артиста Иван Янков, популярен с псевдонима си Esteo. Преди две години той изрисува и стария бункер до калните бани в морския град.

Велосикотките са арт инсталации, направени от излезли от употреба велосипеди. Материалите са осигурени от Общинско предприятие "Транспорт". Целта е те да внесат повече настроение в градската среда и да фокусират по интересен начин общественото внимание върху градската мобилност.


Симпатичните метални писани са пример как може да серециклират старите и ненужни вещи и как от отпадъци може да бъде сътворено нещо красиво.

Засега в Бургас са монтирани четири усмихнати котки - две в Морската градина и две в центъра на града. Те могат да бъдат видени зад Експозиционен център "Флора", на алеята към Летния театър, пред Профсъюзния дом и Общинско предприятие "Транспорт" на ул. "Александровска".


В категории: Добри Вести , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки