Предлагат за орден „Стара планина“ уролога проф. Чавдар Славов


Предлагат за орден „Стара планина“ уролога проф. Чавдар Славов
Снимка: Уикипедия
04 Септември 2018, Вторник


Правителството взе това решение заради изключително големите му заслуги за развитие на медицинската наука и практика в Република България

Автор: Десант

Правителството прие решение, с което предлага на Президента на Република България да издаде указ за награждаване на професор д-р Чавдар Крумов Славов, д.м.н. с орден „Стара планина“ без лента - първа степен, без мечове, за изключително големите му заслуги за развитие на медицинската наука и практика в Република България и за съществените му постижения в областта на урологията.

Професор д-р Чавдар Славов е доктор на медицинските науки и е един от най-изтъкнатите уролози в България. Той въвежда в урологичната практика над 10 диагностични и над 15 оперативни методики, разработва 320 научни труда, 16 монографии и учебници, 13 рационализации и изобретения.

Проф. д-р Славов споделя натрупания огромен опит като клиницист и изследовател и чрез своята преподавателска дейност. Съществени са заслугите му за развитието на урологията в България, за подготовката на високо специализирани медицински кадри, оптимизирането на организацията и мениджмънта и здравеопазването.

Той е удостояван многократно с почетни звания и награди, като например „Лекар, на когото българите вярват“, Награда за принос в областта на хирургическите науки на името на проф. Параскев Стоянов, Грамота „Благородно сърце“ и др.

Проф. д-р Чавдар Славов участва активно и в обществения живот, масмедиите, обществените организации, има членства в дружества и асоциации и др. 

През 2013 г. е удостоен със званието Почетен гражданин на Кюстендил.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки