Шишарката с долнопробна гавра с античната крепост Перистера


Шишарката с долнопробна гавра с античната крепост Перистера
15 Август 2018, Сряда


Действието в долнопробната творба, озаглавена „Приказка за Гана", се развива на фона на историческата забележителност

Автор: Десант

Клип на Радо Шишарката предизвика тези дни вълна от негодувание в социалните мрежи. Видеото е заснето на античната крепост Перистера край Пещера.

Клипът провокира множество коментари. Около него се разразиха оживени спорове дали не поругава културно-историческата стойност на старината.

Песента е дует на изпълнител на име Готи и Радослав Петров, по-известен като Радо Шишарката. Текстът, облеклото на участниците и техните разюздани танци възмутиха онлайн потребителите.

В ефира на Bulgaria ON AIR Шишарката заяви, че хората, които го обвиняват, че с люта чалга се гаври с българската история, трябвало да научат първо собствената си история, тъй като не я били знаели.

„Крепостта, в която сме снимали, е византийска, разрушена е 20 години след създаването на българската държава, през 700 г. сл. Хр.", изтъкна той, неглижирайки стойността на обекта.

От Община Пещера твърдят, че не са били уведомени за заснемането на скандалното видео, докато в същото време изпълнителят е категоричен, че е имал разрешение за снимките. 

Той обяснява, че въпросната песен била хумористична, тъй като колегата му Готи, влизайки в ролята на главната героиня Гана, първо бил мъж, който после се превръща в принцеса. В клипа Шишарката пък се представя за... император.

В този примитивен „герой" и в профанизирането на историческите ни забележителности обаче масовата публика не вижда нищо смешно, нито пък съзира проява на някакво тънко чувство за хумор. 

Продуцент на долнопробната творба, озаглавена „Приказка за Гана" е чалгаджийската компания „Пайнер", а медията, която го разпространява е също толкова чалгизираната „Планета ТВ". 

Като просташка и ужасна е оценена песента и от тези, които са я гледали в канала за видеосподеляне "Ю туб".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки