Валери Симеонов: Кметът на Созопол Панайот Рейзи е с нарушителите в курортния град


Валери Симеонов: Кметът на Созопол Панайот Рейзи е с нарушителите в курортния град
13 Август 2018, Понеделник


Затова съм подал срещу него сигнал в прокуратурата, уточни вицепремиерът и лидер на НФСБ

Автор: Светлана Николова

Созопол и Несебър са единствените общини в страната, в които в момента няма действаща Наредба за обществен ред и сигурност. Което на практика означава, че там не може да се осъществява никакъв контрол.

Абсурдното положение е от началото на летния сезон, когато кметовете на двете населени места – Панайот Рейзи и Николай Димитров са отменили старите наредби, а Общинските съвети там отказват да гласуват нови.

Причината да подобна безотговорност е елементарна и има пряка връзка с бойкота на въпросните кметове на Закона за шума. Без съответните наредби ръцете на служителите на МВР са вързани и досега те не можеха там да приложат закона в цялата му строгост.

Това обясни вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов на извънреден брифинг в Бургас.

Това е една от причините да подам сигнал до прокуратурата срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи, който си мисли, че е по-велик и е над всички закони на България и че може да ги нарушава както на него му е угодно и както е угодно на съответните нарушители. Което поражда у мен съмнение, че той обслужва интереси на бизнесмени, които нарушават закона“, добави Валери Симеонов.

Той посочи за пример контректно къмпинг „Златна рибка“, на територията на който има изградени незаконни обекти, а община Созопол им е дала разрешения да работят като ресторанти, кафенета и т.н.


Припомняме, че в началото на летния сезон Панайот Рейзи заяви пред медии, че няма да се съобразява със закона и няма да се отзове на нито една жалба на граждани срещу шумовия терор.

„Е, ние пък показахме на Рейзи, че държавата си е на мястото и ето, заведението „Хедон“ вече четвърти ден не работи. По закон кметът е този, който следи да се спазва закона и да се гарантира на гражданите право на почивка от 23,00 ч. до 07,00 ч. Другият, които има правомощия да следи за реда в това отношение, е Министерството на здравеопазването. В случая ние прилагаме само втория вариант чрез Регионалните инспекции по здравеопазване“, обясни Валери Симеонов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки