Алпинисти започват обрушването на скатовете на пътя за Рилския манастир след 15 август


Алпинисти започват обрушването на скатовете на пътя за Рилския манастир след 15 август
Снимка: Дарик
10 Август 2018, Петък


„Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод запитвания за организацията на движение в отсечката при свлачищните процеси при 27-ми километър

Автор: Силвия Горанова

Обрушването на скатовете на пътя за Рилския манастир ще започне след предстоящите църковни празници Голяма Богородица (15 август) и Успение на Св. Йоан Рилски Чудотворец (18 август), когато Светата обител се посещава от много поклонници и туристи.

Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод запитвания за организацията на движение в отсечката при свлачищните процеси при 27-ми километър.

В момента движението в отсечка от 250 м се осъществява в една лента. Участъкът е сигнализиран с необходимите пътни знаци, а скоростта е ограничена до 40 км/ч. Преминаването в участъка е безопасно и шофьорите трябва да бъдат спокойни.

Веднага след празниците в Рилския манастир ще стартират най-неотложните дейности по обрушването на ската и поставянето на мрежи. Преди това предприемането на каквито и било дейности беше невъзможно заради дъждовете.

Работата започва веднага след празниците, защото ще се налага за кратко в определени дни движението да се спира, а това е неуместно през следващата седмица, когато се очаква интензивен трафик.

Движението ще се регулира от „Пътна полиция“ като работата им ще бъде подпомогната и от служители на Областно пътно управление-Кюстендил и от пътноподдържащата фирма.

За трайното укрепване на ската при 27-ми км предстои провеждането на процедура по ЗОП за изработване на технически проект за извършване на укрепителни и обезопасителни работи в участъците при км 27+665, км 27+700 и км 27+755.

Целта е проучвателно-проектанските работи да изяснят инженерно-геоложките условия в района на срутищните процеси, причините за тяхното възникване и да бъдат предложени конкретни мероприятия за трайното укрепване, възстановяване и недопускане в бъдеще на срутване на скални маси върху пътното платно.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки