При взрива в Болоня са ранени седем български гимназисти


При взрива в Болоня са ранени седем български гимназисти
07 Август 2018, Вторник


За щастие, повечето от тях са с леки наранявания. Вижте подробностите

Автор: Десант

Седем ученици от професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ в Силистра са се оказали в района на страшната катастрофа в Болоня, при която след сблъсък с камион в близост до летището се взриви цистерна с гориво. 

Разрушена е част от моста на пътя, където е станал взривът. Избухналият пожар е довел до експлозии на коли на паркинг в близост до катастрофата.

При инцидента има загинали, а над 70 човека са ранени, като много от тях са пострадали от отломки и парчета стъкла от счупени прозорци на съседни сгради.От българското външно министерство уточняват, че по-голямата част от българските гимназисти са с леки наранявания. Младежите са част от група от общо 20 единайсетокласници от учебното заведение, които са на практика във фирма в Италия. Групата се придружава от четирима преподаватели от училището, сред които няма пострадали.

По информация на директора на гимназията, която също пътува с групата, двама от младежите вече са изписани. По-късно тази вечер или утре сутрин се очаква да бъдат изписани още трима от учениците. По-тежко е пострадало едно момче, което е с наранявания в областта на долните крайници  без опасност за живота.

В момента на инцидента осемте българчета са вървели пеша по магистралата и са пострадали от ударната вълна и летящи горящи предмети. Някои от тях са получили обгаряния.

Почетният консул на България в Болоня Франко Кастелини тази вечер ще посети болниците в района, където са настанени българските младежи заедно с преводач от български език, за да получи по-изчерпателна информация за състоянието на учениците. Установен е контакт с родителите на децата.

Генералното ни консулство е в постоянен контакт с местните полицейски власти и службата на гражданска защита, както и с болничните заведения, в които са настанени пострадалите ученици.  Мисията ни е в готовност да окаже и необходимото съдействие на място.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на Генералното консулство:  00393337826043.

БТА припомня, че експлозията и последвалият пожар са наложили затваряне на пътен възел между две магистрали северно от Болоня, свързващ Северна Италия с Адриатическото крайбрежие.


 


В категории: Новини , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки