Червеният събор на Бузлуджа бе съпроводен с катастрофи, има и жертва


Червеният събор на Бузлуджа бе съпроводен с катастрофи, има и жертва
Снимка: presstv.bg
30 Юли 2018, Понеделник


Вижте подробностите

Автор: Десант

Въпреки въведените временни  ограничения на движението във връзка със събора на БСП на Бузлуджа, мероприятието бе съпътствано от няколко тежки пътно-транспортни произшествия.

Около 10,40 ч. движещ се в колоната, пъплеща към върха, автобус „Сетра“, управляван от 51-годишен мъж от Никопол, удря при потегляне намиращата се на пътното платно 85-годишна жена, също от дунавския град. Тя пада на пътя, след което е транспортирана в МБАЛ-Габрово, където е установено, че е получила фрактури на пети и шести шиен прешлен и фрактури на седем ребра, без опасност за живота. Но около 17 ч. от габровската дирекция на МВР съобщават, че пострадалата е починала.

Междувременно, около 15,50 ч. на третокласния път между върховете Шипка и Бузлуджа, движещ се в колоната автобус „Ивеко“, управляван от 56-годишен мъж от Монтана, при потегляне тръгва на заден ход и блъска спрелия зад него автобус „Мерцедес“, който пък, от своя страна, се привежда в движение и удря спрелия зад него автобус „Гюлерюз Троя“. Оказва се, че водачът на „Ивеко"-то, причинил верижната катастрофа, изгубил контрол над возилото.

Напливът към върха тази година бе стимулиран с безплатен концерт на любимия на мнозина българи Горан Брегович. В социалните мрежи мнозина си признаха, че са присъствали на червеното мероприятие само заради автора на безсмъртния хит "Калашников", без да са привърженици на Столетницата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки