Премиерът прие родителите на младеж в инвалидна количка


Премиерът прие родителите на младеж в инвалидна количка
Снимка: Пресцентър на МС
30 Юли 2018, Понеделник


„Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях" - увери ги премиерът

Автор: Десант

Родители на дете с увреждания оставиха  тази сутрин сина си в Министерски съвет на грижите на премиера Бойко Борисов, за да му покажат трудностите, пред които са изправени ежедневно.

Емил Мавродиев, баща на 18-годишния Петър от Пловдив, успя да качи инвалидната количка на сина си по стълбите до приемната на Министерски съвет. 

Малко по-късно премиерът се срещна в приемната на Министерския съвет със семейството. Той успокои родителите на момчето, че: „Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях". 

Бойко Борисов покани Емил Мавродиев, бащата на 18-годишното момче, да участва в предстоящата среща по проблемите на хората с увреждания. На нея той ще може да даде своите конкретни предложения за по-ефективното разходване на средствата в тази сфера.

Бащата благодари на премиера за срещата и отбеляза, че след разговора с него е с по-голям оптимизъм. По думите му проблемът на хората с увреждания е свързан не само с отпусканите средства, но и с рехабилитацията у нас. „Не съм с нагласата, че вие сте човекът който може да даде пари. Искаме тези рехабилитационни центрове да работят нормално“, допълни синът Петър, като се обърна към министър-председателя.

„Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, за да се чувствам добре не само аз, но и хората с увреждания. Проведохме нормален, човешки разговор“, отбеляза след срещата Петър Мавродиев. По думите му има напредък и се вижда, че министър-председателят Борисов не неглижира проблема, а се интересува какво може да се направи за хората, които имат проблем, така че да се чувстват максимално добре.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
????
30.07.2018 12:04:42
0
0
кво ше кажете, в. Десант?
1
пр-инвалиди
30.07.2018 12:03:27
0
0
някой е инвалид, ама какъв точно.... барабар с ПР-те
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки