„Граовска приказка" превзема световния ефир


„Граовска приказка" превзема световния ефир
Кадрите са от видеоклипа „Граовска приказка"
26 Юли 2018, Четвъртък


Новият хит на „Трио Граовка“ и „Майсторите на танца“ е с елементи от българския фолклор

Автор: Десант

Нов хит с елементи от българския фолклор превзема световния ефир. Проектът „Граовска приказка“ представя модерна разработка на популярна граовска песен. Текстът в шеговит тон възхвалява красотата и трудолюбието  на граовските моми. Мелодията е жизнерадостна и игрива, а с модерния си аранжимент дело на Алекс Нушев и Петър Алексиев се нарежда сред най-атрактивните световни етно хитове, съобщава ZaPernik.com.

Изпълнители на песента са „Трио Граовка“ – талантливи млади певици, влюбени в българския фолклор и прославящи силата и красотата на българската песен по цял свят в различни формации. Мелодията на гайда е претворена от Владислав Стоилов.



Клипът, дело на Продуцентска къща „ЕНИ филм“, показва с модерни изразни средства атрактивната хореография, красотата на граовката и на природата на този край. За локация на снимките е избрана атрактивна местност край язовир Пчелина.

Видеото вече предизвиква огромен интерес в Youtube.

Това е само поредната стъпка от мащабен проект за модернизиране и популяризиране на българския фолклор по цял свят, споделя целите си продуцентът Красимир Димитров. Ръководената от него формация „Майсторите на танца“ представя атрактивни хореографии, в които традиционни елементи от фолклора са съчетани умело с модерна визия, костюми и музика.

Именно „Майсторите на танца“ изпълняват зрелищната хореография в клипа на песента, която вплита фънк, дръм и фолклор. Костюмите на танцьорите също съчетават традиционния фолклорен стил с модерна визия.




В категории: Новини , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки