Само отличници с шанс за прием в МУ-Варна


Само отличници с шанс за прием в МУ-Варна
20 Юли 2018, Петък


Днес бе обявено второ класиране за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“, „Фармация“ и „Военен лекар“, а кандидатите могат да се запишат до 25 юли

Автор: Десант

3-ма студенти с максимален бал от приемните изпите тази година са се записали да учат в Медицински университет-Варна в най-желаните специалности - медицина, дентална медицина и фармация. 18 пълни шестици има на изпита по биология, а отличните оценки над 5.50 са 198.

На изпита по химия кандидат – студентите са получили 17 пълни шестици, а отличните оценки са 165.

„За поредна година конкуренцията за специалностите медицина, дентална медицина и фармация е огромна. 7 кандидати се конкурират за 1 място, а повече от 80% от приетите на първо класиране кандидати вече се записаха в Медицински университет – Варна.

Високото качество на входа е гаранция и за високо качество на изхода на университета. Освен традиционно високият интерес към специалностите от Медицински колеж „Рехабилитатор“ и „Помощник фармацевт“, тази година изключително голяма е конкуренцията и за специалността „Медицински оптик“, както и за специалност „Логопедия“, обясни проф. д-р Албена Керековска, зам. ректор по учебната дейност.

МУ-Варна е единственият университет в България, в който изпитните комбинации се генерират на живо пред кандидат-студенти и родители непосредствено преди началото на изпита чрез специализиран софтуер. В анкетата, която всеки кандидат-студент може да попълни в сайта на университета, отзивите за организацията на кампанията са отлични.

Днес бе обявено второ класиране за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“, „Фармация“ и „Военен лекар“, а кандидатите могат да се запишат до 25 юли.


В категории: Новини , Образование

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки