В България ще се сглобяват мини електрически камиони


В България ще се сглобяват мини електрически камиони
Снимка: Тракия икономическа зона
12 Юли 2018, Четвъртък


Икономическият ни министър подкара прототипа. Заводът в Пловдив е рожба на съвместна китайско-люксембургско-българска инвестиции

Автор: Десант

Китайска компания със своите партньори от Люксембург и България започва да сглобява мини електрически камиони в „Тракия икономическа зона“ (ТИЗ) край Пловдив. „До 6 месеца се надяваме първият камион да е готов“, съобщи Питър Уанг, изпълнителен директор на „Сентро аутомотив груп“, по време на среща с министъра на икономиката Емил Караниколов. В следващите 3 години фирмата планира да инвестира около 10 милиона евро в начинанието.

„Бихме искали този завод да се превърне в център за Централна Европа – не само за сглобяване, но и за производство на отделните части, както и за поддръжка. Това е целта ни“, подчерта Питър Уанг.

От своя страна министър Караниколов увери китайския предприемач, че държавата подкрепя и оказва пълно съдействие на инвеститори, които създават продукт с висока добавена стойност.

Около 150 души ще бъдат наети в новия завод, стана ясно още по време на срещата. Доброто образование на работниците е една от основните причини компанията да направи инвестицията си в България. Цената за сглобяването и пласирането на пазара на самите електромобили също е доста привлекателна за инвеститорите, допълни Жилбер Жост председател на „Севик имобилити“ от Люксембург – партньор на китайската компания производител.

Вече е направено проучване сред няколко български спедиторски фирми, които са проявили интерес към придобиването на такъв тип транспорт. „Няма да е необходимо камиончетата да бъдат купувани“, уточни Жост.  Той обясни, че „самото превозно средство не е важно – важна е технологията, която се крие зад него – приложенията, мобилната комуникация, цялостната поддръжка на камиона. В Европа всъщност ние не продаваме камиони – продаваме решения, логистична концепция“.

Именно технологията и поддръжката на камионите са основната част от услугите, които компанията предлага. Идеята е нова за нашия пазар, което кара българският партньор на Сентро – инж. Пламен Панчев, да е убеден, че тя ще е успешна.

Според председателя на Съвета на директорите на „Сиенит холдинг“ и основател на ТИЗ това, че клиентът не трябва да прави тази инвестиция първоначално е огромно улеснение. Но и на никой няма да бъде отказано, ако иска да закупи мини електрическия камион.

След срещата министърът на икономиката Емил Караниколов подкара на паркинга пред министерството „Метро“ прототипа на камиончето. „Това всъщност е мултифункционална платформа, защото освен за превоз на стоки до 500 кг, той може да бъде оборудван и с хладилен отсек, за превоз на замразени храни. Камионът може да се зарежда директно от електрическата мрежа, не е необходима специална станция“, обясни докато се возеше до министъра Питър Уанг.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Otis
30.10.2022 19:25:01
0
0
Are you looking for motor control products like hysteresis brakes, tensioners or motor dynamometer, industrial V belt, PU belt, Timing belts?

Our belts and simple motor test system for torque, speed and power with own controller and software

We even go further to take some customized or sample orders (at our own cost) that nobody wants to do as it is not profitable, but just for improving our technology and gaining experience for the past 18 years.

Send us your requirement or samples, we will do it better or cheaper!

Accurate and Reliable!

I am looking forward to hearing any comment from you.
Thank you and have a nice day!
Best Regards,
Josephine
Valid Belt Limited
8F, Leader Industrial Centre, Fo Tan, Hong Kong
Website: https://www.validbelt.com/
Whatsapp: 852-64628287
Email: info@validbelt.com
1
ZELAESHT
16.07.2018 11:50:51
0
0
A NESHTO ZA TZENATA?!ZA KAKVI PARI SHTE MOZE DA SE KUPI?!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки