Пускат първо в България и Полша нова безалкохолна бира


Пускат първо в България и Полша нова безалкохолна бира
05 Юли 2018, Четвъртък


През последните десет години пивото без алкохол бележи ръст с 90% в световен мащаб 

Автор: Десант

Пивоварната компания "Карлсберг груп", която у нас произвежда "Шуменско" и "Пиринско", както и сайдера "Самърсби", обяви лансирането на нов бранд в своето портфолио - безалкохолната бира Birell.

Пивото ще направи пилотна премиера първо само в България и Полша, а чак през 2019 г. ще бъде представено и в други държави.

Благодарение на голямото търсене от страна на потребителите, категорията на безалкохолните бири бележи ръст с 90% в световен мащаб през последните десет години.

В "Карлсберг груп" ръстът в обем на безалкохолните бири през първото тримесечие на 2018 г. е 23% - сравнено със същия период на предходната година. В България този сегмент се развива с още по-големи темпове, като по данни на агенция Nielsen за първите пет месеца на годината безалкохолните пива са нарастнали в обем с 38% (спрямо същия период на 2017 г.).

Разработена специално като безалкохолна бира, Birell предоставя същите плътност, вкус, пяна и най-важното – страхотен вкус, които потребителите очакват от обикновената бира, но без алкохол. Тя се произвежда от съставки с естествен произход (ечемик, пшеница, хмел, вода), без изкуствени оцветители и консерванти. Няма добавена захар, освен естествената, която се съдържа в житните култури.

Новата марка съдържа по-малко калории от обикновената бира и има изотонични свойства, което я прави идеалната освежителна напитка за активните хора.

Предлага се единствено в кен от 0,500 мл, като препоръчителната цена е 1,29 лв.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки