Само 5 процента от българите заявяват, че ще подкрепят Русия на световното по футбол


Само 5 процента от българите заявяват, че ще подкрепят Русия на световното по футбол
11 Юни 2018, Понеделник


Вижте какви са нагласите у нас към Световното първенство по футбол `2018

Автор: Янко Крумов

Близо половината българи (46%) ще гледат предстоящото Световно първенство по футбол. Сходен дял (47%) декларират, че не проявяват интерес. 

Съвсем очаквано има съществена динамика в разбивката по пол, като 80% от гледащите ще са мъже, а жените ще са само 16%. Това показва проучване на изследователски център „Тренд“ за нагласите на българите към Световното първенство по футбол `2018.   

15% от пълнолетните българи декларират, че ще гледат почти всички мачове от световното, а 20% заявяват, че ще следят повечето мачове. Други 15% заявяват, че ще гледат едва няколко мача от първенството.

Българите ще подкрепят в по-голяма степен футболните отбори от европейските държави – Германия (12%), Испания (11%), Англия (9%). Едва на четвърто място по подкрепа е отбор от Южна Америка – Бразилия с 6%.

Домакините на световното – Русия ще бъдат подкрепяни от 5% от българите.

Половината от българите не знаят или не могат да преценят кого биха подкрепяли.

На въпрос кой според тях ще спечели Световното първенство по футбол тази година, се възпроизвеждат сходни данни като тези за подкрепата. 12% смятат, че Германия ще спечели, 8% смятат, че това ще е Испания, други 8% Англия и Бразилия.

Два пъти повече от българите (37%) са на мнение, че отборите от Европа са по-добри по футбол от тези от Южна Америка (16%).

Българите предпочитат в най-голяма степен да гледат мачовете от Световното първенство „вкъщи с приятели“ (16%), а 13% предпочитат това да е „вкъщи със семейството“. Всеки десети декларира, че предпочита да гледат мачовете в „заведение с приятели“.

Заведението е избор в по-голяма степен на най-младите (18-29 г.), което е обяснимо с това, че това са хората с по-малко семейни задължения и по-динамичен начин на живот.  

7% пък от анкетираните заявяват, че ще следят мачовете от Световното сами от вкъщи.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки