Хванаха бракониери с пълни чували и кошове с раци


Хванаха бракониери с пълни чували и кошове с раци
Снимки: ИАРА
07 Юни 2018, Четвъртък


Общо 122 кг е бил незаконният улов 

Автор: Десант

На 6 юни, по време на нощна проверка в местността Студенец на яз. Батак инспектори от ИАРА-Пазарджик са забелязали три лица, извършващи незаконен улов на раци с гумена лодка и кошове.

По-късно, съвместно със служители на полицията в Пещера и полицейския участък в Батак, лицата са спрени за проверка, докато пътуват с автомобил марка Субару-комби с ловешка регистрация, пълен до горе с чували с кошове и раци, както и с натоварена гумена лодка.

От ИАРА уточняват, че в колата са открити са 8 броя кошове, дълги по над 8 м единия, с уловени в тях 122 кг езерен рак – около 2010 броя. Раците са върнати обратно в язовира, а кошовете и лодката с гребла са иззети с констативен протокол.



Установени са и 2 кг уловена риба от вида костур, общо 7 броя, която също е върната обратно във водата.

В хода на съвместната проверка в малка вила, наета от въпросните лица (по предварително проучване на инспекторите на ИАРА) са открити още множество забранени уреди за улов на раци и на риба – 8 мрежи в 4 чувала с обща дължина около 1000 м., 27 броя винтери, 5 големи чували за съхранение на раци и множество въжета и тапи за мрежи. Съставен е още един протокол за изземване и съхранение на уредите.

От прессъобщението на риболовната инспекция става ясно, че са съставени общо 15 констативни протокола за извършените нарушенията и се изтъква, че въпросните бракониери са залавяни многократно и от други инспектори на ИАРА.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки