Вълнуващи лични родови истории от Втората световна война представя НВИМ


Вълнуващи лични родови истории от Втората световна война представя НВИМ
14 Май 2018, Понеделник


Националният военноисторически музей обяви вход свободен в Нощта на музеите на 19 май

Автор: Десант

С атрактивна програма Националният военноисторически музей се включва за поредна година в Европейската инициатива „Нощ на музеите“ на 19 май (събота). Входът за постоянната хронологична и външната експозиция на музея, както и за най-новата изложба „Враг/Приятел“ ще бъде безплатен от 18.00 до 24.00 ч.

В деня на събитието ще бъде открита виртуалната интерактивна изложба „Моите предци на война“, която е създадена от ученици от столични училища и екип на НВИМ, и в нея са представени вълнуващи лични родови истории от Втората световна война.

Друг интересен акцент в събитието ще е мултимедийна инсталация, която е разработена в сътрудничество с Център АЛОС. Тя ще „оживи“ един от експонатите в постоянната ексозиция на музея – масичката, на която са подписани Основите на мира и Одринското примирие, слагащо край на Руско-турската война (1877–1878).

Всички, избрали да „нощуват“ в музея, ще могат да участват в забавна фотоигра с награди, а за доброто настроение ще допринесат музикалните изпълнения на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски и на учениците от НМУ „Любомир Пипков“, специалност „Поп и джаз пееене“ в класа на Роберта Ганова. 

Вечерната атмосфера в музея ще бъде допълнена и от лятно кино под звездите.

В Нощта на музеите със специална програма и вход свободен се включват и филиалите на Националния военноисторически музей – Военноморският музей и Парк-музеят на бойната дружба 1444 г. „Владислав Варненчик“ във Варна и Музеят на авиацията в Пловдив.


В категории: Новини , История , Духовни средища

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки