Във видинските учебни заведения вече ще се изучава „Религия и православие"


Във видинските учебни заведения вече ще се изучава „Религия и православие"
03 Май 2018, Четвъртък


Вижте къде още у нас е въведен този предмет


От началото на новата учебна година във видинските училища и детски градини започва изучаване на предмета "Религия и православие", съобщиха на съвместна пресконференция кметът на Видин Огнян Ценков, Видинският митрополит Даниил, богословът и преподавател по "Религия и православие" в община Кюстендил Ивелина Николова и началникът на РУ на образованието - Веселка Асенова.

Инициативата за преподаване на "Религия и православие" в учебните заведения на Видин е на митрополит Даниил.

"Опитът ни показа, че въпреки съществуващата нормативна база за преподаване на предмета "Религия и православие" в училище, въпреки че има и учебни помагала, от огромно значение за началото на този процес е подкрепата на местната власт и Регионалното управление на образованието", изтъкна дядо владика.

В учебните заведения и детските градина вече в няколко общини в страната се изучава предметът "Религия и православие". Това са градовете Кюстендил, Петрич, Русе, Бургас, Пловдив, София и Варна.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Обикновен българин
03.05.2018 17:07:25
1
0
Имаше години на атеизъм в България-70-80 години.Човека тогаз несмееше да говори за Господ-Творец в училище,чи-си изкючен от него,а родителите -уволнени от работа.Не познавахме Библията-тя не се продаваше в книжарниците.Резултатите-хиляди свястни българи днес са атеисти и се чудат-за,кое се живее в тоя свят...И аз бях атеист.Нужно е децата в 1-7 клас-младежите в 9 клас да знаят,че имат Един Могъщ Създател на небето и,че Той е с нас в трудности и радост.Молитвата-Отче Наш е сила за всеки ден.Днес можем да четем Св.писание-свободно.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки