Реално движещи се влакове липсват от разписанието на БДЖ


Реално движещи се влакове липсват от разписанието на БДЖ
03 Май 2018, Четвъртък


За сметка на това пък ги има в интернет страницата на германските държавни железници „Дойче Бан“

Автор: Десант

Покрай неспирните проблеми с липсата на достатъчно подвижен състав в железницата, с отказът да се пуснат повече вагони, за да се удовлетвори търсенето и обратното – ограничаване възможността хората да си купуват билети, граждани заснеха видео с проблемите с интернет страницата на превозвача.

Ако искате да откриете влак в България, по-добре ползвайте сайта на германските железници Deutsche Bahn. Това коментират от Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт. Те публикуваха видео, от което за пореден път става ясно, че реално движещи се влакове, липсват от интернет страницата на БДЖ (bdz.bg).

Така ако искате да пътувате от София до Гюешево (границата с Македония) (6-та линия), сайтът ще ви отговори, че влакове няма.

В действителност обаче влаковете до Гюешево пътуват 4 пъти в седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя по 2 на ден от Кюстендил, където може да се направи връзка с влаковете София – Кюстендил.

Най-интересно става, когато се отвори интернет страницата на германските държавни железници „Дойче Бан“ (bahn.de). Там тя показва най-добрият вариант с най-малко време за престой, който е с две прекачвания и изобщо не може да бъде видян на интернет страницата на нашата железница.

От инициативата продължават да питат кои са хората, които определят алгоритъма на работа на сайта на БДЖ (защото очевидно базата данни, която ползват немските железници, е същата като на нашата интернет страница).

Затова гражданите предлагат да си внесем разработчици на онлайн съдържание от Германия, както и ново ръководство, и нов министър на транспорта. Те смятат, че железничарите в експлоатацията ще се научат да работят по германски образец, но не и политическото ръководство на дружеството и министерството, което не провежда клиентоориентирана политика.

Не бива да се чудим и защо влаковете са празни след като проблемът от години се повтаря и мерки не се взимат, а ръководството на БДЖ говори за "светлото бъдеще", което все не идва.

От инициативата представят и забелязаните до този момент казуси с влаковете Стара Загора – София, София – Хасково, Пловдив – Троян, дестинации в Искърското дефиле и др.

Вижте видеото от тук


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки