Минералотерапевтът Иван Митев: Зеолитът от Скалните гъби край Бели пласт е опасен за организма


Минералотерапевтът Иван Митев: Зеолитът от Скалните гъби край Бели пласт е опасен за организма
Снимка: Уикипедия
29 Април 2018, Неделя


Иначе йонизираната с него вода върши чудеса за нашето здраве

Автор: Десант

Родопите са планина, прочута не само със своите неповторими каба гайди и легенди за Орфей, но и с безценните си природни богатства. Сред тях се нарежда и клиноптилолитът, който преди време бе обявен за минерал на ХХ век. 

Името му произлиза от съчетаването на цели три гръцки думи – „клино“ (клин), „птило“ (перо) и „литос“ (камък).  И тъй като доста трудно се артикулира, често се използва другото му название, с което това чудо на природата е известно – зеолит.

Той се получава от съединението на силиция с кислорода, което му придава безценни лечебни свойства. Впрочем формулата за химическото съединение на тези два най-разпространени елемента в земната природа може да бъде открита още в древноегипетските папируси, намерени в района на Луксор.

От този минерал е изграден природният феномен Скалните гъби, които се извисяват на около 1 км северно от село Бели пласт, Кърджалийско).

Специалисти, занимаващи се с литотерапия (лечение с минерали), изтъкват, че невзрачният камък може да подобри перисталтиката на червата и съня, да регулира водния баланс и да повлияе благоприятно при язва, гастрити, колити, проблеми на сърдечно съдовата и нервната система, също и при бъбречни болести.

Достатъчно е с него да йонизираме водата, която пием, и през нощта тя ще си свърши работата с регулиране на процесите в организма ни.

Лошото е, че много от туристите, които посещават Скалните гъби, си откъртват от тях парчета, за да йонизират водата, и така скалният феномен се руши.

Пред "Нов живот" минералотерапевтът Иван Митев обяснява, че клиноптилолитът в гъбите обаче е опасен за организма. Според него, подлъгани от съвети в интернет как находището на този минерал край село Бели пласт е най-добро, хората си отчупят малко от пънчетата. Затова гъбите са вече наполовина и скоро ще паднат.

„Що се отнася до Скалните гъби, пънчетата им наистина са от клиноптилолит, но от най-лошия вид – розов с много черни точки в него. Това е манган, има радиоактивен стронций и живак. Самоубийство е да се слага във вода и да се пие“, обяснява Митев пред родопската медия.

Йонизираната вода изчиства бъбречните легенчета, пикочния мехур, лекува простатата при мъжете. Балсам е за сърцето, помага за добрия сън, регулира кръвното налягане. Детоксикира целия организъм на клетъчно ниво. „Когато човек пие от тази вода, вече няма как да се разболее от нещо, най-много да настине”, обяснява Митев.

Тази минералотерапия помага най-вече при проблеми на нервната система като паник атаки или страхови неврози, треперене, главоболие, безпокойство. Този безвреден метод на лечение от природата има успех при проблеми на костната система, при дископатии, болки и възпаление на седалищния нерв.

С пиенето на лековитата вода се активира производство на смазваща течност за ставите. Изчезват и нелечимите от медицината проблеми като псориазис и акне. Йонизираната със зеолита вода помага и при женски проблеми като кисти, миоми, мастопатии, а също и при липоми.


В категории: Добри Вести , Забележителности , Рецепти за здраве

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Катя
13.10.2020 06:50:05
0
0
Да бе, да , опасен. Щом не е купен от Митев всеки минерал и камък е опасен и радиоактивен. Смешен клоун!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки