Ловешките свещенослужители заклеймиха Истанбулската конвенция


Ловешките свещенослужители заклеймиха Истанбулската конвенция
Снимка: Българска патриаршия
16 Март 2018, Петък


Те настояват да бъде въведен в българските училища и детски градини учебният предмет „Религия-Православие“

Автор: Десант

Свещенослужителите от Ловчанска епархия разпространиха вчера своя декларация срещу ратификацията на т.нар. Истанбулска конвенция и за въвеждането на учебния предмет „Религия-Православие“ в българските училища.

„В днешно време духовността на българския народ се намира в критично състояние, което е следствие от отдалечаването му от светото православие. В ХХI век борбата срещу крепостите, които са ни опазили от видимите и невидими врагове през хилядолетната ни история - Църквата, семейството и училището, се води с всички сили и средства, като в последните години тя става все по-явна и настъпателна.

Свидетели сме на обучение на децата в норми на поведение, които са в пълно противоречие с християнския морал и ценности - с разбиранията на православния човек за вяра, любов, целомъдрие" - изтъкват свещенниците от Ловешкия край.

По думите им, така наречената Истанбулска конвенция поражда тревога въобще за бъдещето на европейската християнска цивилизация, защото тя съдържа ново разбиране за човека - човекът като самовластен господар, човекът без Бога, който следва своите желания и страсти до такава степен, че може да самоопредели дори и пола си.

"Тази идеология, която при ратификация на Конвенцията се превръща в правов ред, задължителен за българските граждани, отрича основна библейска истина: „И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.“ (Битие 1:27)" - подчертават още в своята декларация ловешките попове.

Те настояват да бъде въведен в България учебният предмет „Религия-Православие“ като част от задължителната общообразователна подготовка на учениците от 1 до 12 клас и децата от детските градини (за тези деца, родителите на които пожелаят такова обучение).


В категории: Новини , Вяра

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки