Въоръжена до зъби, баба Мара държи крадците на разстояние от дома си


Въоръжена до зъби, баба Мара държи крадците на разстояние от дома си
Снимка: Нова ТВ
10 Март 2018, Събота


Запозната е със случая с д-р Иван Димитров, който изпразни цял пълнител срещу крадец в гаража си и не го оправдава

Автор: Десант

Мария Петрова Пъшева е родом от село Бръшляница. Известна е сред местните като баба Мара – Пушката. Възрастната жена се слави с това, че е въоръжена до зъби, а хубавото е, че и крадците знаят това, разказва Нова ТВ.

Обирана е няколко пъти. През годините има две жестоки убийства в селото при нападения срещу възрастни хора, които са провокирали Мария Пъшева да вземе мерки сама да се отбранява.

Оръжието й е законно, това е едно от трите й правила за пушкалата. Двугите две - да знаеш как да ги съхраняваш и да знаеш кога ги използваш.

Запозната е със случая с д-р Иван Димитров, който изпразни цял пълнител срещу крадец в гаража си и го уби. "Този човек е учен, би трябвало да знае, че да имаш пистолет, това не ти дава право да убиваш. Били го обирали няколко пъти. И мен са ме обирали 4 пъти, 20 кокошки ми взеха, оплаках се на палицията, но от там ми казаха, че щетата е малка и хич няма да се занимават. Но това не значи да убивам сега за това. Не е успял да овладее нервите си докторът, затова е станала белята. Трябвало е да се обади на 112", разказва бойната баба, която дълги години е била съпруга на полицай, а самата тя е работила за военните.

Самата тя вече е използвала пистолета си - плашила е крадци, но стреляйки във въздуха, не в телата им. По-често използва обаче пушката, тъй като има и кучета, от които трябва да се пази. 

В бойния арсенал на възрастната жена влизат и три кучета, за да я „вардят от крадци”. 86-годишната баба разказва, че иска просто да доизживее спокойно старините си...


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Георги Симеонов
20.03.2018 17:17:31
0
0
По разумна не само от доктора, но и от журналисти, политици, юристи, протестиращи, Слави Трифонов
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки