Сълза и смях! Вятър от България сеел канабиса в Турция


Сълза и смях! Вятър от България сеел канабиса в Турция
03 Март 2018, Събота


Това твърдят медиите в югоизточната ни съседка

Автор: Десант

Ветровете от България носели в Турция не само студено време, но и семена канабис, които след това израствали в пограничните райони на Одрин и Къркларели.

Това твърди специалист от турското министерство на вътрешните работи, цитиран от турски медии.

Йомер Улу, ръководител на отдела за събиране на разузнавателни данни и действия за борба с контрабандата, заяви, че не местните хора в района засяват канабиса, предава БТА.

"Семената на индийския коноп идват с вятъра от България и израстват по границата, а нашите граждани, като подават сигнал, допринасят за унищожаването му. През 2016 г. унищожихме 82 милиона насаждения канабис", каза Улу, цитиран от електронното издание Актиф хабер.

Експертът посочва наркотиците като най-голямата заплаха, насочена срещу Турция, през последните години. По думите му тя идва от различни страни в зависимост от вида на опиатите. Така например, опиумът и хероинът в Турция идват от Афганистан, екстазито - от Белгия и Холандия, каптагонът - от Полша, Белгия и Холандия, метамфетамините - от Чехия, Словакия, Полша и Иран, синтетичните наркотици - от Китай и страните от ЕС, а хашишът - от Мароко и Ливан.


В категории: Парадокси , Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки