Откриха убит мъжа, подал сигнал за три момичета в риск, държани в изолация


Откриха убит мъжа, подал сигнал за три момичета в риск, държани в изолация
Стефан Янев по време на снимките, правени на 12 февруари. Той изчезва още същия ден Снимки: Нова ТВ
22 Февруари 2018, Четвъртък


Задържани са дъщерята на 87-годишния Стефан Янев и нейният съпруг. Двамата са адвентисти и били "много религиозни"

Автор: Янко Крумов

Възрастният мъж, който подаде преди седмица сигнал, че внучките му за държани в пълна изолация като домашни затворници, е намерен убит в блока си в столичния квартал „Люлин”. Задържани са дъщеря му и зет му.

Стефан Янев трябваше да участва на живо в предаването „Съдебен спор“ на Това ТВ преди 5 дни, но той не се яви. Оказа се, че 87-годишният мъж е обявен за издирване още на 12 февруари.

Той сам бе потърсил екипа на предаването за това, че дъщеря му Мария Янева не плащала своята част от сметките за ток, парно и вода за апартамент, който обитавали заедно.

По време на предаването стана ясно, че дъщерята и нейният съпруг са силно религиозни адвентисти, че имат три дъщери на 13, 14 и 18 години, които никога не са посещавали училище.

Родителите на позволявали на момичетата да общуват с други хора, държали ги заключени в една от стаите, защото не харесвали българското училище.

По време на снимките побеснялата от злоба Мария се нахвърлила върху екипа журналисти, поканени от баща й в общия им дом и нанесла щети на камерата.

На практика възрастният човек е изчезнал още същия ден, малко след като екипът на телевизията е напуснал дома му. Предполага се, че е бил убит тогава.


Мария Янева е взела страха на съседите си, които не смеят да се доближат до нея. Преди време от социалните служби са се опитали да влязат в дома й, но тя не ги пуснала. Друг е въпросът, защо чиновниците не са потърсили съдействие от полицията като за знаели, че в жилището има деца в риск




В категории: Разследвания , Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки