Кой всъщност подкрепя „протестите" на зеления октопод


Кой всъщност подкрепя „протестите" на зеления октопод
Снимки: Интернет
26 Януари 2018, Петък


Какъв Леонардо ди Каприо, какви зимбабвийци, какви пет лева... Да де, за пари иде реч

Автор: Яна Славянска

„Спасителите“ на Пирин проглушиха ушите ни колко масови и повсеместни са техните протести. Услужливи медии подеха рефрена, че в близо 30 града у нас и в чужбина хората излизат на улицата в защита на планината и срещу решението на правителството за промяна на плана на управление на парка.

В София масовка лесно се изкарва, но в провинцията излизат да протестират шепа хора. Нима тези, които обичат природата там са по-малко?! Едва ли!


Протестът в Благоевград...


Протестът в Хасково....



Протестът в Бургас...

Но това не пречи на т.нар. mриродозащитници да се бият в гърдите как са събрали 100 хиляди подписи от цял свят в подкрепа на каузата им.

По думите им, „подписите в защита на Пирин са събирани в 60 държави, където - забележете - WWF има структури. Най-много послания до Бойко Борисов са изпратени от България, но има такива и от Белгия, Холандия, Гърция, Украйна, дори Зимбабве, Австралия и Аржентина“.



Човек може да се разплаче от умиление като чете такива неща. Трогателно е как милите зимбабвийци, за които е известно, че живеят в пълна мизерия – без значение от коя народностна група: шона или ндебеле, толкова се вълнуват от ски зоните в Пирин!. Ми не искат хората лифтове в българската планина. Това за тях очевидно е жизненоважен въпрос, много по-сериозен от борбата им за оцеляване на своя земя!

Но да не придиряме толкова какво мисли населението в Третия свят.

По-интересното е как ни се внушава, че в браненето на българската природа се включват и много световно авторитетни люде. Като кинозвездата Леонардо ди Каприо.

Всъщност, Лео лично нищо не е подкрепил. Просто неговата фондация DiCaprio Foundation е споделила в „Туитър“ кампанията на WWF за „спасяването“ на Пирин.



За неведомите - WWF е една от организациите, която получава щедро финансиране от фондацията на актьора. И която раздава плюшени панди на тези, от които успее да изкрънка някой лев като дарение.

„333 км писти и 113 км съоръжения - това са плановете за Пирин! Ако заедно с вас не спрем плана, който предвижда тези дейности, националният парк е обречен!“ - такава е апокалиптичната прогноза, която пореща посетителите в сайта на WWF-България.

И следва покъртителният призив, че въпросната екоорганизация „има нужда от вашата финансова помощ, за да продължи да възпира посегателството върху Пирин“!

Идва ред и на прочувственото откровение: „Вижте какво направихме до момента, благодарение на дарители, които подкрепиха финансово WWF в борбата за Пирин“.

Ами ето какво са сторили с парите на наивните и сърцати хорица, повярвали, че лоши хора ще изсекат вековните пирински мури, за да прокарат пъртина за скиорите: „Организирахме протести; писахме становища; участвахме в срещи с правителството...”.

Както се казва, коментарът е излишен. Само се питаме докога тези, впили се здраво в пипалата на зеления октопод, ще продължават да ни правят на маймуни?!


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки