Българската Баба Марта ще продава мартеници в Бургас


Българската Баба Марта ще продава мартеници в Бургас
Снимки: Община Бургас
25 Януари 2018, Четвъртък


Вижте какви са тенденциите за 2018 г. за дизайна на пролетния символ

Автор: Десант

„Българската Баба Марта" отново идва в Бургас, където за пета поредна година ще се състои авторска изложба базар.От 24 февруари до 1 март НХК ще стане дом на едни от най-добрите майстори на мартеницата в България. Произведенията, които те ще изложат, се отличават с това, че са ръчна изработка от естествени материали и всяко едно от тях е уникално.Тук произведени в Китай мартеници няма. А закупувайки от произведенията, посетителите на практика подкрепят българските мартеници. 

Организаторите на събитието уточняват, че и тази година доста от участниците в „Българската Баба Марта" ще бъдат предимно от региона на Бургас. Желание за участие във форума са заявили и майстори на мартеници от няколко града в Южна България, Велико Търново, както и от София. 

Що се отнася до това какви са „модните тенденции" за пролетния символ през 2018 г., Златин Краев уточнява, че по принцип винаги най-популярни са мартениците в бяло и червено. „Това разбира се не означава, че разнообразието спира до там. Ще преобладават пролетни елемнти, с което се надяваме по най-добрия начин да пресъздадем духа на празника" - допълва той пред „Десант".


В категории: Новини , Традиции , Занаяти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки