Раненият кълвач, намерен в Смолян, не можа да бъде спасен


Раненият кълвач, намерен в Смолян, не можа да бъде спасен
15 Януари 2018, Понеделник


Птицата е от защитен вид, но въпреки усилията на ветеринарите от Спасителния център за диви животни в Стара Загора е починала от множество вътрешни кръвоизливи

Автор: Дина Харизанова

Миналата седмица в смолянския квартал „Каптажа“ е намерен ранена птица. Експерти установяват, че тя е от вида „голям пъстър кълвач“, който е защитен вид според приложение №3 на Закона за биологично разнообразие, съобщиха от РИОСВ – Смолян, където е подаден сигналът.

Пострадалият вероятно от сблъсък в някакъв обект кълвач веднага е изпратен за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. 

Екип на „Десант" се свърза със старозагорските ветеринари, за да се информира за състоянието на птицата, но оттам съобщиха, че за съжаление, кълвачът е починал още същия ден. По думите на лекарите, той е бил с множество вътрешни кръвоизливи, които са довели до фаталния изход. 

От смолянската екоинспекция обръщат внимание, че при намиране на птица или животно в безпомощно състояние, гражданите могат да подадат сигнал на зеления телефон, за да може специалистите да предприемат действия във възможно най-кратък срок.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки