И от „България срещу Зеления октопод" ще се присъединят към шествието в подкрепа на Банско


И от „България срещу Зеления октопод" ще се присъединят към шествието в подкрепа на Банско
09 Януари 2018, Вторник


Очаква се над 5000 души да се включат в протеста на почитателите на белите спортове

Автор: Десант

Разраства се подкрепата за обявеното за 11 януари национално шествие „Искаме да караме ски в България”. Очаква се инициативата на почитателите на белите спортове, подкрепено от легендите Христо Стоичков, Мария Гроздева, Наско Сираков, Владо Николов, Любо Ганев и др., да събере от 18 ч. в четвъртък над 5000 души на ъгъла на централните столични булеварди „Витошка" и „Патиарх Евтимий".

Кметът на Банско Георги Икономов призова всички, които могат и са в столицата на 11-и януари, да подкрепят! Очаква се над 5000 души да се включат в най-големия протест срещу един от клановете на мафията – Зеленият такъв.

„В деня, в който започва българското председателство на Съвета на ЕС, в деня, в който Европа ще гледа към нас, ние искаме да защитим правото си да се развиваме, правото на България да има зимни спортове, да защитим правителственото решение за Национален парк „Пирин”, призова кметът на Банско Георги Икономов. 

Днес стана ясно, че фейсбук общността „България срещу Зеления октопод" е решила да обедини протеста си с въпросното шествие „срещу една от мафиите, убиващи България - Зелената".

Гледани от Австрия, двузъбите протести „за“ или „против“ втори ски-лифт в Банско, изглеждат, меко казано, невротични. И ще ви кажа защо. Колкото пъти през зимата сме пътували из алпийската република, винаги съм си задавала въпрос, на който и досега не съм намерила отговор: Кое е по-красиво, Виена или зимните курорти-приказки на Австрия?

В своя коментар по темата, публикуван вA-specto.bg, Веселка Маринова изтъква, че в Австрия, която по площ и население е съизмерима с България, има 436 зимни курорта, близо 6000 километра ски писти и 2567 ски лифта! Не два, не 5, а хиляди! „И всяка година се откриват нови, включително и за този сезон. И въпреки това, ако вярвате на видяното от друг, и природата си е природа, и просеките за лифтовете никому не пречат, „вписват“ се в идиличните природни картини" - казва тя.


В категории: Новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Христов
10.01.2018 14:55:44
0
1
Крайно време е да изгоним зелената мафия от страната!
2
Силвия
09.01.2018 20:35:43
0
0
Нека се включват колкото се може повече хора. Трябва да се спре веднъж за винаги с терора на тези фанатизиртани екоорганизации, които са субсидирани от чужбина и искат да се докопат до властта. Целият казус изобщо не е за Пирин или втори лифт. Просто искат да съборят правителството и да въвлекат страната в хаос. Ето тук са я казали много добре истината https://www.youtube.com/watch?v=kh-HLlhhsLo&t=15s
1
Стоян
09.01.2018 17:42:04
0
0
Чудесна новина! Нека да се види широката обществена подкрепа за втория лифт и за Банско!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки