Каролев напомня за наградата от 10 000 евро, ако Тома Белев и Андрей Ковачев изкачат Вихрен


Каролев напомня за наградата от 10 000 евро, ако Тома Белев и Андрей Ковачев изкачат Вихрен
08 Януари 2018, Понеделник


Икономистът заяви, че почти всички безумни проекти на псевдоеколозите се плащат от нашите данъци, както и от европроекти

Автор: Силвия Горанова

Може и да не сте чували нищо за скачащата речна мида, но това не значи, че тя си няма своите проблеми, които чакат разрешение, подплатено задължително с дебели пачки пари. И кой по-успешно би разрешил тези проблеми, разбирай да усвои милионите, ако не шепа „еколози“, които се прочуха международно с рекета си.

Само по този проект, свързан със скачащата речна мида и нейното преброяване/спасяване, щедро са били изсипани пари, дори за закупуването за моторна лодка (къде без нея). Това разказа пред онлайн телевизия ПИК икономистът Владимир Каролев.

Той повдигна завесата и да други скандални и абдурдни екопроекти.  Като преброяването на... комарите в Русе, например.


Тома Белев

"Предпочитам 55 млн. да се дадат за нещо друго, а не за гъските, които прелитат в Русия и там свободно се стрелят, а ние тук ги защитаваме“, възмущава се Каролев.

8 милиона евро пък са били изхарчени,за да се вкарат два лешояда у нас.

„Трябваше да навъдят лалугери, да си купят джипове "Тойота", да сложат камери из гората и след 7 години мъки, се роди едно лешоядче. Медии като Би Ти Ви, "Медия пул", "Капитал" и останалите тръбяха непрекъснато за този лешояд. Малко след това бяха похарчени още хиляди евро, за да може бащата лешояд да се върне обратно откъдето го докараха", заяви Каролев. 

Икономистът припомни, че обявил награда от 10 хиляди евро, ако Тома Белев и Андрей Ковачев се изкачат на връх Вихрен. 

Каролев заяви още, че по сайтовете на всички свързани екоорганизации има сложена снимка на дива коза, под която пише "дайте пари да спасим козата". Всъщност обаче се оказва, че дивата коза въобще не е застрашена и дори популацията й се развива добре.


Андрей Ковачев

Другата лъжа е, че се строи незаконен лифт. "Еколозите" поискали пари и за това, за да могат да наемат адвокати. Оказва се, че снимката, която се върти от 3 години в интернет като доказателство на незаконния лифт, е просто подмяна на остарял лифт, а не такъв, който се строи.

Каролев заяви още, че екорекетьорите ще обжалват всичко, свързано с втори лифт на Банско.

Икономистът, който освен всичко друго е запален турист и скиор заяви, че в горите, където няма ски зони, поголовно се секат дървета, което обаче не интересува „защитниците“ на Пирин. "Това, което правят "еколозите", е да лъжат и да прибират пари, за да саботират зимния туризъм", подчерта Владимир Каролев. 

Той е категоричен, че трябва да се сравняваме със Словакия, Сърбия и дори с Украйна, които ни задминават в ски туризма. И даде пример с Чехия, където се развенчават митовете на еколозите за това, че у нас били ниски планините и затова не трябвало да развиваме планински туризъм.

"В Чехия най-високия връх се казва Снежка - 1606 м., който е много по-нисък от нашите върхове. В Словаия има 700 км писти, дори в Гърция има повече писти у нас“, категоричен е Каролев. 


В категории: Новини , Природа

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Билян
08.01.2018 16:26:22
2
2
Псевдо еколози,защо не се бунтувате срещу дървената мафия,циганите които изсякоха цели масиви във Делиормана,незаконната сеч във Родопите унищожението на морските дюни,кариерите за добив на инертни материали и др.и др. защото няма парички.
1
Вили
08.01.2018 15:59:08
1
1
Абе за пари тези като нищо ще се опнат - толко са нагли!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки