Новата година започна в храм "Св. Александър Невски" със св. Василиева литургия


Новата година започна в храм "Св. Александър Невски" със св. Василиева литургия
Снимка: Българска патриаршия
01 Януари 2018, Понеделник


Молитвено участие в нея взе и българският патриарх Неофит, който възглави след това молебена за настъпващата нова година

Автор: Десант

Със св. Василиева литургия започна новата 2018 г. в ПКСХП "Св. Александър Невски" в столицата, съобщиха от Светия синод.

Богослужението бе отслужено по повод празника Обрезание Господне и празника на св. Василий Велики. Литургията възглави Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод и предстоятел на църковното настоятелство при Патриаршеската катедрала. 

Негово светейшество българският патриарх Неофит взе молитвено участие в светата литургия, а след нея възглави молебена за настъпващата нова година.

"Нека Новата година да бъде година на още много лични и обществени успехи, та в неизменно съработничество с Небесния наш Отец, да продължаваме да градим нашето общо бъдеще в духа на вечните и непреходни християнски ценности и добродетели, като още повече се утвърждаваме в Божията любов и Неговата вечна истина", пожела Негово светейшество и допълни, че трябва "да свидетелстваме със словата и живота си за Христовото изкупително и спасително дело и за величието на Божията жертвена любов към човечеството и света, който сам Бог ни е дал и поверил да пазим и съграждаме като творение на Неговата любов и дивен божествен Промисъл".

На богослужението присъстваха и десетки правосалвни християни, които заедно съмолитстваха с Първойерарха на родната ни Църква.

Молебенът бе излъчен и на живо в официалната страница на Св. синод във фейсбук


В категории: Добри Вести , Църковни празници

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки