Валери Симеонов: ГЕРБ и ДПС предадоха туризма в ръцете на мафията


Валери Симеонов: ГЕРБ и ДПС предадоха туризма в ръцете на мафията
20 Декември 2017, Сряда


Дадоха Слънчев бряг на Маджо, а Отманли на Доган, избухна вицепремиерът и лидер на НФСБ

Автор: Десант

Вицепремиерът Валери Симеонов и лидер на НФСБ избухна остро срещу днешното решение на депутатите и промените в Закона за ограничаване на административното регулиране и контрол върху стопанската дейност.

Според него, с помощта на гласовете на ГЕРБ и ДПС плажовете ни да са дадени за минимум 20 години на мафията, като в страницата си във Фейсбук Симеонов е изброил кой точно прибира плажовете по Черноморието. 

"Стигна се до грозна картинка - ГЕРБ и ДПС да гласуват заедно. Говорих с Цветанов, но там дисциплината е желязна и това е окончателното им решение", заявява пред агенция ПИК Валери Симеонов.

Той разкрива, че предложението е внесено от министъра на туризма Николина Ангелкова през депутати на ГЕРБ.


Николина Ангелкова 

„На 1 декември се приема един закон, днес, по искане на Ангелкова, се променя в полза на концесионерите, изброени от мен", добавява още вицепремиерът в допълнение на изявлението си във Фейсбук.

На въпрос на ПИК дали е търсено мнението на депутатите на Обединени патриоти, вицепремиерът заяви, че никой не ги е търсил. 

Ето какво написа пред малка Валери Симеонов в профила си в социалната мрежа:

Пак ни извъртяха! Депутати от ГЕРБ и ДПС промениха току-що приетия Закон за концесиите по най-подлия начин - чрез преходни и заключителни разпоредби на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност.

Концесиите на плажовете ще се определят от Министъра на туризма, а не по общия ред, определен от закона за концесиите. Това означава, че ще продължи по най-непрозрачен начин раздаването за по 20 години (а може и повече) на приближени фирми и групировки.

Явно при това ръководство на Министерството, България няма да има съвременен и прозрачно-регламентиран туризъм. Това е поредният саботаж на опитите за въвеждане на нормално управление и реална конкуренция.

Благодаря на колегите от Обединени патриоти, които се противопоставиха на предложението в пленарна зала. За съжаление, такива са правилата на демокрацията - ДПС+ГЕРБ - 100 "за" срещу 43 "против".

И така, равносметката е:

Слънчев бряг север - Маджо
Слънчев бряг юг - ВИС
Несебър юг - ВИС
Поморие централен - братя Маргини
Бургас север - братя Маргини
Созопол Харманите - ВИС
Созопол централен - подготвен за братя Маргини и т.н., и т.н.
Сараите на Доган-плаж Отманли - ДПС

На печелившите - Весела Коледа и честити нови 20 години концесии!“


По-рано през деня парламентът с гласовете на ГЕРБ и ДПС реши, че новият Закон за концесиите няма да се прилага при отдаването на морските плажовете през следващата година. Отлагането на действието на закона беше направено в преходните и заключителните разпоредби при промяна на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност.

Предложението за това е на председателя на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ). Аргументът му за това пред неговите колеги бе, че има пет концесии в съдебна фаза и е редно да се запази старият режим. Според него имало само десетина плажа за концесиониране, което е незначителна част от 300, колкото са всичките плажове.

Христиан Митев от "Обединени патриоти", който се обяви против отлагането, смята, че през следващата година ще бъдат концесионирани апетитните плажове за максимално разрешения сега срок при много по-непрозрачни и леки условия, отколкото са заложени в Закона за концесиите, който влиза в сила от 1 януари.

Според него нищо не е пречело новият закон да не важи за процедурите в съдебна фаза.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Петко Димитров
24.03.2018 12:32:18
0
0
http://www.pan.bg/view_article-6-383225-barekov-valeri-simeonov-e-noviyat-baj-ganjo.html

Евродепутатът и лидер на "Презареди БГ" Николай Бареков коментира в личния си "Фейсбук" профил разкритията за хотела на Валери Симеонов, в който се настаняват граничарите от турската граница. По думите му "според показаното от Слави този политик е в престъпен конфликт на интереси".
"Валери Симеонов е новият Бай Ганьо. Този псевдопатриот е превърнал патриотарството и границата ни с Турция в частен бизнес за милиони. Според показаното от Слави този политик е в престъпен конфликт на интереси. Печели близо 100 бона на месец от войничетата, които държавата принуждава да спят в неговите хотели. Ето това е начинът Борисов да си купува патерици и да ги превръща в подлоги - с пари, постове и облаги.
Ако има грам морал, бургаският псевдопатриот и наглец Симеонов трябва да подаде #ОСТАВКА и незабавно да напусне парламента и политиката. Вместо това той чака повишение от Бащицата в чин министър на енергетиката, където кражбата ще започне с нова сила и на високо ниво.
Отврат!"
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки