Драконовски мерки срещу шума още от следващото лято


Драконовски мерки срещу шума още от следващото лято
30 Ноември 2017, Четвъртък


Затваряне на заведения, запечатване, изземване на уредби, солидни парични санкции са само част от мерките, предвидени в новите промени на закона, каза в Бургас вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов

Автор: Севдалина Пенева

Заместник-министър председателят по икономическата и демографска политика Валери Симеонов събра в Бургас представители на държавните институции и на областна администрация, за да им разясни  мерките, които българското правителство предприема по отношение на намаляване на административната и регулаторната тежест за бизнеса и за гражданите.

Кабинетът на вицепремиера по икономическата и демографската политика Валери Симеонов бе одобрен за организиране на серия от събития по комуникационната стратегия, която популизира мерки, свързани с Председателството на България.

Темите, които екипът му е подбрал, са свързани с факторите за ускорен икономически растеж и привличане на инвестиции.

Срещата, организирана от екипа на вицепремиера – началникът на кабинета му Марияна Николова и съветникът му по въпросите на туризма Георги Николчев, премина при изключителен интерес. На нея присъстваха областният управител Вълчо Чолаков и представители от Националната агенция за приходите, МВР, Пожарна безопасност, Българска агенция за безопасност на храните, Регионалната инспекция по околната среда и водите, Комисията за защита на потребителите и др.

Предстои внасянето на поправките в Закона за шума. Законопректът ще бъде окончателно завършен още в понеделник, стана ясно по време на дискусията.

"Този законопроект е много важен, вече няколко месеца работим по него. Знаете, че шумът е един изключително вреден, скандализиращ и създаващ конфликт фактор и, който пречи на туристическата дейност. Въвеждаме много сериозни ограничения, изчистваме текстовете, свързани с контрола и пронудителните мерки, които в по-голямата си част ще бъдат прехвърлени към Министерството на вътрешните работи", каза Валери Симеонов.

Досега според закона първо се предвиждаше да се направи предписание на нарушителите. Сега вече няма да е така. При установяване на превишаване на допустимите нива на шума или пък при дейност извън часовете, в които е разрешени да има озвучаване, ще се прибягва към крайни мерки. Затваряне на заведения, запечатване, изземване на уредби, парични санкции, които са значително завишени, са само част от тях, каза още вицепремиерът.

Други мерки, които обмисля правителството, са свързани с така нареченото диво къмпингуване. Предвижда се то да бъде забранено с изключение на предвидените за целта места.

Ред ще бъде внесен и по отношение на приготвянето на храна на открито по плажовете през летните месеци. Много е възможно всички промени, анонсирани от вицепремиера в Бургас, да влязат в сила от началото на следващия летен сезон.

„Аз съм изключително удовлетворена, че кабинетът на вицепремиера беше удобрен за тези събития. Държавните служители в областите Враца, Пловдив и Бургас ще имат възможност да се запознаят с мерките, които българското правителство и кабинетът на вицепремиера в частност предприемат по отношение на намаляване на административната и регулаторната тежест. Предстои среща в Пловдив по теми, свързани с демографската политика", сподели за Десант Марияна Николова, началник на политическия кабинет на вицепремиера Валери Симеонов.


В категории: Политика

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Спортист
05.12.2017 08:32:16
0
0
Само тук може да се пише спокойно,.......иначе изневиделица ни започват проблемите
2
Спортист
05.12.2017 08:26:50
0
0
На 30 дек.2017г.ИЗТИЧА СРОКА ПО ДАВНОСТ НА ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ ИМОТИ. ДРУГО МНОГО ВАЖНО Е ДА СЕ КОРЕГИРАЙТЕ ПРОСЛОВУТИЯ ЧЛЕН ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ЧАСТНИ ИМОТИ ПО ДАВНОСТ.. КОРЕГИРАЙТЕ ГО ЧЕ СЛЕД ТОЗИ ПЕРИОД ДЪРЖАВАТА ЗАПОЧВА ДА ГО УПРАВЛЯВА ДОКАТО СЕ ОТКРИЕ СОБСТВЕНИКА, И АКО НЯМА НУЖДА ЗА МЛАДЕЖТА, СПОРТА, МУЗИКА,ТВОРЧЕСТВО .....ТОГАВА ОРГАНИЗИРВА ПУБЛИЧЕН ТЪРГ ЗА ПРОДАЖБА.
1
Браво!
03.12.2017 09:03:56
1
0
Браво. И емисиите/бракмите от колите също.
Понеже само при вас може да се пише без фейсбук/регистрация...
Новинарското "шоу" с Царските имоти... Версай върнат ли е на Людвик..еди кой си. Който го е строил? На който и да се върне - кой какво ще ги прави? Ще живее там, ще приема гости/делегации, посетители, кабинет, цивилната листа ли... какво ли Така или иначе те са музеи. Каквато и да е ситуацията по реалните документи, ние нямаме достъп до тези неща....
Казусът е поредната измишльотина за пропаганда.... Просто се заплаща някакво обезщетение....Ако има въпроси/новини по обезщетенията. Добре. Информирайте. Защо най-малкото тези журналисти не зададат тези въпроси? Ами се тиражират подобни глупости? Обидно е масово да правят хората на такива идиоти...Медиите да участват в това нещо, също. Черешката на тортата ... "фолти нюз"....
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки