Бургазлия измамил над 100 мъже чрез фалшив профил на красавица във Фейсбук


Бургазлия измамил над 100 мъже чрез фалшив профил на красавица във Фейсбук
17 Ноември 2017, Петък


Наивниците се връзвали на една и съща схема – „момичето“ представяло слъзлива история как бедства с майка си в Гърция и им трябват пари да се върнат в България

Автор: Светлана Николова

Измамник от Бургас, оплел в мрежите си десетки мъже в цялата страна, е бил задържан от на 11 ноември, след разследване на ОДМВР-Бургас. Престъпната схема лъснала след сигнал от гражданин до „Икономическа полиция“, че е станал жертва на измама. Така разследващите стигнали до 38-годишния Милен Стойчев.

Това съобщиха на извънредна прескоференция днес административният ръкодовител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров, неговият заместник Йовита Григорова и директорът на ОД на МВР старши комисар Калоян Калоянов.

Тримата разкриха подробности по случая.

Бургазлията използвал фалшив профил в сайт за запознанства, представял се за Мария Василева. Снимката, която ползвал, е на реално лице, на младо и изключително красиво момиче, което все още не е известно на органите на реда.

След кратък флирт Стойчев прехвърлял контактите с потенциалните жертви във Фейсбук и продължавал комуникация с тях през Месинджър. На всички разказвал една и съща история – че е с майка си в Гърция, че двете там са в бедстващо положение и им трябват малто пари, за да се върнат в България.

До момента са известни 100-тина мъже, които са пращали суми от 10 до 250 евро. Придобитите чрез измама средства надхвърлят 400 000 лева.

От полицията предполагат, че схемата е работила безотказно от 2014 г. насам.

На нито един наивниците не му направило впечатление, че „бедстващите“ уж са в Гърция“, а банката, която им била посочена да превеждат сумите, е в България. Титуляр на банковата сметка е била бабатата на измамника, която има сходни име – Марийка Василева.

Има оперативна информация за сметки и в други банки и други схеми на измами. Внесено е искане за разкриване на банкова тайна, разкри Любомир Петров.

Той добави, че при претърсването в дома на Милен е иззет лаптопа му, множество сметки, бележки на теглене на суми от банкомати.

Ако бъде признат за виновен, Милен Стойчев може да получи от 1 до 10 години затвор и конфискация на имущество.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки