Кметовете на Чепеларе и Самоков ще молят Борисов да не закрива пожарните служби в зимните курорти


Кметовете на Чепеларе и Самоков ще молят Борисов да не закрива пожарните служби в зимните курорти
Снимка: Gradat.bg
13 Ноември 2017, Понеделник


Срещата на двамата градоначалници с министър-председателя ще се проведе днес. На нея ще се търси решение на проблема в Боровец и Пампарово

Автор: Янко Крумов

Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе работна среща с кметовете на общините Чепеларе и Самоков, министъра на финансите Владислав Горанов и представители на МВР, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

По време на разговорите ще се търси възможност за разрешаване на проблема със закриването на пожарните служби в двата зимни курорта.

Въпреки положените усилия за запазване на РСПБЗН на територията на к.к. Пампорово и к.к. Боровец, на 20 октомври министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че двете поделения ще бъдат закрити.

Засегнатите страни общините Чепеларе, Смолян и Самоков, както и двете акционерни дружества, очакваха положителен резултат и службите да продължат да функционират на двата курорта.

Експертното мнение на Главна Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" е, че курортите могат да бъдат обслужвани от съседните общини, респективно Пампорово от Чепеларе и Смолян и Боровец от община Самоков.


В категории: Новини , Общини , Туристически обекти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки