Валери Симеонов бе преизбран за председател на НФСБ на третия конгрес на патриотичната партия


Валери Симеонов бе преизбран за председател на НФСБ на третия конгрес на патриотичната партия
28 Октомври 2017, Събота


Националният политически съвет на политическата формация вече ще се състои само от петима члена

Автор: Десант

ПП НФСБ проведе днес, 28 октомври, своя трети редовен конгрес.

На високия форум председателят на политическата формация Валери Симеонов представи доклад за работата на Националния фронт за периода от предишния втори конгрес до настоящия момент, като припомни постигнатите успехи и заслуги на партията, най-важните сред които са довършването на оградата по границата ни с Турция; решаването на въпроса със сигурността в Асеновград и предотвратяване на превръщането му във втора Катуница; събарянето на незаконните постройки в няколко ромски махали в сраната; повишаване на основната пенсия; запазването на цените на електроенергията непроменени вече близо 4 години; изтласкването на ДПС от властта и недопускането на ДОСТ в нея;  ефикасната борба с беззаконията по българското Черноморие;  осигуряването на работа в морските ни курорти на 4000 наши сънародници от Украйна и Молдова и като цяло чувствителното подобряване на отношенията между българската държава и българите зад граница, както и редица други изпълнени предизборни обещания.

На конгреса Валери Симеонов съобщи, че в най-скоро време се очаква да бъде открита въздушна линия София-Одеса, както и корабна връзка между Силистра и бесарабския град Измаил. Той информира още, че именно на представители на НФСБ бе оказана честта да пренесат обратно в България бастуна на бащата на Христо Ботев - даскал Ботьо Петков. В Деня на народните будители - 1 ноември, той ще бъде връчен на музея в Калофер.

На партийния форум бяха изтъкнати също и заслугите на депутатите от НФСБ в групата на "Обединени патриоти" за приемането на редица важни закони като този за военните паметници, както и промените в Закона за собствеността и за движението по пътищата.

По отношение на подкрепата на Националния фронт от страна на избирателите, неговият лидер сподели, че е поръчал на социологическата агенция "Екзакта" проучване на обществените нагласи, което е показало, че ако изборите бяха днес, НФСБ ще получи 8,5% от гласовете.

След гласуване на известни промени в партийния устав, бяха избрани ръководните органи на политическата формация. С пълно единодушие за председател на патриотичната организация бе преизбран Валери Симеонов, както и заместник-председателите Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев.

Съгласно гласуваните преди това промени в устава, броят на членовете на Вационалния политически съвет, избирани пряко от Конгреса, бе намален от 10 на 5 с оглед на по-голямата оперативност в работата на този висш партиен орган. Избраната от делегаите петорка включва областния координатор за Пловдив Константин Гаров, съдружникът в телевизия СКАТ Петьо Георгиев, скулпторът Александър Хайтов, син на патрона на партията Николай Хайтов, председателя на Сдружението за българска домашна ракия в България Петко Събев и областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

За председател на Националната контролна комисия бе преизбран Христиан Митев, а нейни членове станаха депутатът Петър Петров и Марияна Лефтерова.

Съгласно новите промени в партийния устав мандата на ръководните структури вече ще е 4-годишен, вместо досешашните 3 години.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки