Условна присъда за лекар, убил жена по непредпазливост


Условна присъда за лекар, убил жена по непредпазливост
26 Октомври 2017, Четвъртък


По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи условно наказание на хирурга, отговорен за смъртта на Красимира от село Сотиря

Автор: Янко Крумов

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи условно наказание в размер от 18 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 3 години на В. П. - лекар (хирург-оператор).

Той е подсъдим за това, че поради немарливост е нарушил правилата на Медицински стандарт, като не оказал своевременно качествена медицинска дейност на Красимира С., на 46 години, от с. Сотиря, община Сливен.

Хирургът не е извадил незабавно медицинското изделие троакар, за да провери причината за непълноценното му действие, а е продължил натиска, с което е наранил лявата обща хълбочна артерия, не е направил всичко необходимо за оперативното възстановяване на целостта на стената на артерията и е допуснал продължаване кръвозагубата от наранения съд, в резултат на което е последвала масивна кръвозагуба, довела до смъртта на жената.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен е постановена след заседание, което е проведено по реда на съкратеното съдебно следствие и може да бъде обжалванa пред Апелативен съд Бургас.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки