Едни милиони „танцуват“ в публичното пространство в Пловдив


Едни милиони „танцуват“ в публичното пространство в Пловдив
24 Октомври 2017, Вторник


Инициативата "Европейска столица на културата" служи за прикритие за усвояване на едни пари, категорични са Славчо Атанасов, Слави Георгиев и Костадин Гаров от НФСБ

Автор: Янко Крумов

Инициативата "Европейска столица на културата" служи за прикритие за усвояване на едни пари. Публичните средства се харчат безотговорно. Това категорично мнение изразиха народният представител от Обединени патриоти Славчо Атанасов, председателят на групата съветници на Патриотичен фронт Слави Георгиев и председателят на НФСБ - Пловдив Костадин Гаров.

Темата за стойността на инфраструктурните строителни обекти, свързани с инициативата "Европейска столица на културата Пловдив 2019" периодично се подхваща още от началото на годината.

За пл. „Централен“, например, по предварителни разчети бяха нужни 1,4 млн. лв., за Голямата Базилика - 700 000-800 000 лева.

Днес сумата за площада нарасна на 8,5 млн. лв., без да сме виждали проекта и без да знаем какво ще включва реконструкцията, а парите за Голямата Базилика стават 15 милиона, 8 милиона от които ще осигури "Америка за България", останалите 7 милиона - общината. За други два обекта - кино "Космос" и галерията на "Гладстон" 32 сумите са завишени с по 1 милион, съответно на 2 и 3 милиона лева“, обяви общинският съветник Слави Георгиев и добави, че патриотите имат сериозни подозрения.

„Нормално ли е в една зона от 500 линейни метра да отидат 25 милиона лева?“ - зададе риторичен въпрос той.

Притеснителни са сумите и за Тютюневия град, допълни общинският съветник Костадин Гаров. В около 30 000 кв. м. тротоарна настилка ще се инвестират 3, вместо 1 милион лева.

Публичните средства се харчат безотговорно. Може би затова държавата дава на Пловдив за инициативата "европейска столица на културата" 7 милиона, а на Варна - 85 милиона! Явно е, че голяма част от тези проекти няма да бъдат реализирани", допълни Гаров.

Народният представител Славчо Атанасов припомни, че докато той е бил кмет, всички проекти са имали подробни количествено-стойностни сметки. Според него, философията на разходване на публични средства сега е крайно сгрешена. 

„Не може днес мнението ти да е едно, а след седмица - друго. Може би оттук идва недоверието от централната власт към пловдивчани“, каза детутатът. 

Патриотите са възмутени, че „едни милиони буквално танцуват в публичното пространство“.
Източник: ПОТВ


В категории: Общини , Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки