Раздираната от скандали авиокомпания "Райънеър" прави Бургас своя база


Раздираната от скандали авиокомпания "Райънеър" прави Бургас своя база
Снимка: Бургасинфо
19 Септември 2017, Вторник


Докато хиляди гневни пътници се заканват да съдят нискобюджетния превозвач заради отменените полети до края на октомври, от фирмата се хвалят, че стъпват в морския град

Автор: Силвия Горанова

Нискобюджетната авиокомпания Ryanair, която спира масово полетите си до края на октомври и вече е блокирала над 400 000 пътници по света, днес се похвали, че стъпва в Бургас. Амбициите на компанията са да превърне морския град в своя база като поддържа целогодишно 10 нови маршрута към и от 6 страни - Германия, Израел, Италия, Латвия, Полша и Словакия.

Вече не работи и официалният сайт на „Райънеър“

Това стана ясно на пресконференция на главния търговски директор на Ryanair Дейвид О'Брайън, в която участва и кметът на града Димитър Николов.

Ryanair минава за най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа. До юли 2017 г. тя има осъществени над 1 милиард полета. Цените на билетите са 1/3 от тези на конкурентите, похвали се Дейвид О`Брайън.

Отменените полети на „Райънеър" хвърлиха в ужас феновете на „Манчестър юнайтед"

Той добави, че в Бургас вече може да се закупят билети за полети от 19,99 евро за цяла Европа. Един самолет ще бъде постоянно базиран в Бургас – инвестиция от 100 млн. долара, новите целогодишни маршрути ще обслужват 250 хил. пътници, като ще бъдат поддържани 200 работни места

Димитър Николов пък заяви, че това исторически момент за бургаското летище.

Първият полет за Бургас по план ще бъде осъществен в края на март 2018 г., когато е началото на новия летен сезон. Дано дотогава хаосът в Райънеър бъде преодолян.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки