Валери Симеонов: БСП играе ролята на лъжливото овчарче


Валери Симеонов: БСП играе ролята на лъжливото овчарче
30 Август 2017, Сряда


Външната политика на България е триумфът на Бойко Борисов – и по отношение на Турция, и по отношение на Македония, Русия и Западна Европа, каза вицепремиерът на икономическата и демографска политика в предаването „Тази сутрин“ по бТВ

Автор: Силвия Горанова

Не съм ласкател и надали ще чуете някой път да кажа нещо добро за Борисов, но този път ще направя изключение. Външната политика е триумфът на Бойко Борисов – и по отношение на Турция, и по отношение на Македония, на Русия, на Западна Европа.

Това каза вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

„Един перфектен балансьор, много се усъвършенства този човек“, коментира той министър-председателя.

„Продължаваме да плащаме старите грехове на БСП и на предни управления“, посочи вицепремиерът.

„Буквално преди няколко дни успяхме да спасим 250 млн. на България от управлението на Орешарски. От едни дела за EVN, в които България беше осъдена на 250 млн. евро. Тези пари ги спасихме тихомълком, без да вдигаме много шум“, обясни Валери Симеонов.

„В същото време БСП играеше ролята на „лъжливото овчарче“ или „лъжливата овчарка“ с измисляне на катастрофални новини и на ужасии, плашене и плашене. Но накрая истината е, че хората трябва да разберат, че не трябва да слагат „лъжливи овчарчета“ да вардят овцете, защото въртят чевермета по цял ден и само това ги интересува“, посочи той.

Законът важи за всички, няма „наши и ваши“ - това, което БСП в своето управление никога не направи, коментира Валери Симеонов думите на лидера на БСП Корнелия Нинова за противоречия в коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти.

„Не е ли похвално това, че в края на краищата едно ново управление не прикрива своите партизани или партийни членове, а ги вади и ги дава на прокуратурата и на съда. Това е един нов открит модел на управление спрямо народа“, посочи той.

„Спомняте ли си по време на управлението на БСП да в повдигнато обвинение на когото и да било, на член на БСП или на ръководен кадър. Няма такъв случай“, коментира Валери Симеонов.

По думите му стратегията на БСП е да се вдига шум, за да не се видят добрите неща, които са направени.

„Не ме карайте да влизам в задочен разговор с Корнелия Нинова. Първо, защото ми е под нивото да отговарям на всякакви глупотевини, които 3 месеца БСП генерират на конвейер. Второ, защото Корнелия Нинова не каза нещо, за което да мога да я осъдя“, коментира вицепремиерът.

„Ако ми позволите мога да направя политически коментар, въпреки че не е редно като вицепремиер, но в качеството си на председател на една от коалиционните партии в управлението. За тези 3 месеца мога да тегля чертата и да кажа, че всъщност БСП се опитваше да бута всякакви бутафорни дървета пред очите на народа, за да не види гората“, обясни Валери Симеонов.

„Измисляха се всякакви сигнали, като се започне от оградата, която не трябвало да бъде едноредова, а двуредова. Като ги хвърлих на прокуратурата и млъкнаха“, посочи той.

„Не беше паралелна държава, не беше „Бузлуджа“, където искаха да заграбят 800 декара българска държавна територия. Не беше „Цанков камък“, облеклото на полицаите, искания за оставки на мен и на Радев. Не бяха фашистки скандирания на Павел Тенев, а техния Пламен Узунов не го разкритикуваха въобще. Вадене през ден на измислени скандали“, коментира още той.

„Вчера на заседание с министъра на правосъдието Цецка Цачева, с министъра на труда и социалната политика Бисер Петков и МВР разписахме и подготвяме механизъм за законодателни промени, които да осигурят даването на българско гражданство не за 6 години, както е досега, а за 6 месеца. Издаването на синя карта за 37 дни, а не за година и половина-две, както е досега“, обясни Валери Симеонов и допълни, че всички мерки са насочени към сънародниците ни в трети страни, които се чувстват българи, за да дойдат и да се реализират тук.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
30.08.2017 11:15:04
0
0
OGROMNA BLAGODARNOST ZA VSI4KO NAPRAVENO DOSEGA OT VAS I OSTANALITE PATRIOTI! ZATOVA SHTE
IMATE I NASHATA PODKREPA I V BADESHTE! DAVANETO NA GRAZDANSTVO NA VSI4KI ETNI4ESKI BALGARI,NEZAVISIMO OT SEGASHNOTO MESTOZITELSTVO ILI PODANSTVO E OT ISKLJU4ITELNO ZNA4ENIE ZA OTZELJAVANE NA NATZIJATA!BALGARIJA NE E SAMO TERITORIJATA,NITO PRIRODNITE BOGATSTVA, A
PREDI VSI4KO XORATA!BEZ BALGARI,NJAMA BALGARIJA!MOLJA:VNESETE ZAKON ZA POLU4AVANE NA NEZABAVNO GRAZDANSTVO NA VSI4KI BALGARI KOITO POZELAJAT TOVA!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки