Горя и фуражен завод до Поповица, предполагаемата причина е незагасен фас


Горя и фуражен завод до Поповица, предполагаемата причина е незагасен фас
Снимка: БНТ
02 Август 2017, Сряда


В изпепелените помещения се е съхранявал фуражът за общо над 5000 крави, които се отглеждат във фермата наблизо

Автор: Десант

Шест екипа на служба „Пожарна безопасност“ се бориха с пламъците във фуражния завод на мандра „Елит 95“ ООД край Поповица, събщава пловдивският вестник „Марица”. Запалил се е един от трите сеновала в предприятието. В гасенето са включени и местни хора. До този момент няма данни за пострадали.

За потушаването на стихията е използвано огромно количество вода. В горящите помещения се съхранява фуражът за общо над 5000 крави, които се отглеждат във фермата. Суровината се равнява на 200 тона слама.

Складовете са собственост на фирма „Елит 95“ ООД, която е сред най-големите в страната стопанства със затворен цикъл на производство.

Пожарът е избухнал в помещение, където била складирана балирана слама и люцерна от тазгодишната реколта, които са фураж за животните, обяснява пред медията Никола Ангелов – един от съсобствениците.

Той уточнява, че пожарът, който е обхванал площ от 2000 кв.м., вече е локализиран и няма пострадали хора и животни. Тепърва ще се уточняват причините за инцидента. В момента се работи по две версии - едната е огънят да е тръгнал при работа на някоя от машините в сеновала, а другата от незагасен фас. Факторът "висока температура" бил абсурден.

"При нас има дългогодишни работници, които са инструктирани много добре, но не изключвам цигара да е предизвикала пожара", казва г-н Ангелов.

Той коментира, че тепърва ще се изчисляват загубите. На този етап за тях е важно да приключи кампанията по прибиране на реколтата и да осигурят фураж за животните.

„Марица“ напомня, че млекопреработвателното предприятие „Елит“ има най-голямата кравеферма в България. Братята Никола и Янко Ангелови са превърнали в модерно стопанство бившето телеугоително предприятие край Поповица. Там отглеждат над 5000 крави, 200 бивола и обработват над 70 хил. дка земя основно със зърнено-житни култури. Мандрите им са в селата Мирово и Дълбок извор.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки