Орбан сравни действията на Брюксел с инквизицията


Орбан сравни действията на Брюксел с инквизицията
Снимка: ЕРА
23 Юли 2017, Неделя


Унгарският премиер заяви още, че „империята на Джордж Сорос“ застрашава Европа с плановете си за мигрантите

Автор: Десант

Унгария се обяви в подкрепа на Полша в „борбата й с Евросъюза“, който се кани да въведе санкции против Варшава заради съдебната реформа в страната – това заяви в събота, 22 юли, унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от „Дойче веле“.

Настъплението на инквизицията срещу Полша няма да успее. Унгария ще използва всички законни възможности на ЕС, за да демонстрира своята солидарност с Полша“ – изтъква главата на унгарското правителство.

Тези дни полският сенат одобри закон за реорганизация на Върховния съд, която на практика го поставя под контрола на правителството и парламента. Той ще влезе в сила, ако бъде подписан от президента Анджей Дуда. Еврокомисията обаче заплаши централноевропейската страна, че ако законът започне да действа в този си вид, за Варшава ще има сериозни последствия.

Вицепрезидентът на ЕК Франс Тимерман заяви, че Европейският съюз може да започне процедура по 7 точка от Лисабонския договор, предвиждаща санкции, включително лишаване на държавата нарушител от правото на глас.

Заседание по този въпрос Еврокомисията ще проведе още в края на юли.

На 18 юли полският президент поиска да с направят промени в проекта за съдебната реформа и заяви, че няма да подпише приетият от депутатите законопроект.

Междувременно унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че бъдещето на Европа ще бъде основният въпрос за континента през следващите десетилетия. „Дали Европа ще остане за европейците, дали Германия ще остане за германците и дали Унгария ще остане за унгарците?“, попита Орбан, цитиран от вестник Magyar Hirlap.

Той сравни решаването на икономическите проблеми в Европа чрез внос на мигранти с корабокрушенец, който се опитва да утоли жаждата си с морска вода.

Освен това, Орбан подчерта, че културата на мигрантите контрастира рязко с тази на европейците и  даде пример, че докато европейската култура счита, че жените и мъжете са равни, в ислямската култура жените са подчинени.

"Не можем да сме солидарни с идеи, хора и групи, които просто са си поставили за цел да променят европейската култура. Това влиза в противоречие с европейското съществуване и култура. Не може да има солидарност, защото крайният резултат от нея би бил катастрофа"- категоричен бе унгарският премиер.

В румънския град Байле Туснад той заяви, че „империята на Джордж Сорос“ подкопава интересите на унгарците и ще застраши не само страната, но и Европа като цяло.

Според Орбан, американският милиардер има план, който предвижда влизането в Стария континент на един милион имигранти от мюсюлманския свят, които да бъдат разпределени между в страните от ЕС.

„Ние можем да попречи на този процес, само ако ЕС уважава суверенитета, както и ако всяка държава членка има способността да защити собствените си граници”,непреклонен бе той.


В категории: Политика , Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
vesko_ilkov
25.07.2017 13:38:39
0
0
Слушайте Орбан бе, тъпанари! Знаете ли кой спря турците преди векове пред Виена? Унгарците и поляците. Силно се надявам сега същите да спрат прииждащете орди от африкано-азиатски аборигени към Европа. Не може Европа да приюти половин Африка и част от Азия. Не може! Ако нещата загрубеят още, Франция и Великобритания трябва да употребят неутронни бомби и да вразумят ордите. Навремето така са ликвидирали престъпността в Лондон. Бесели са престъпниците под мостовете и са ги оставяли да се люлеят на вятъра, докато станат на чирози. Останалите престъпници са се замислили. Заслужава ли си да вися там за кражба или дребно убийство? Май не. Китай също си реши проблема с престъпниците. Изстрел в тила и фактура от 2 долара на семейството му. Не бива невинните да плащат за приложението на закона към виновните.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки