За циганчетата - безплатно, за българчетата - с пари


За циганчетата - безплатно, за българчетата - с пари
Снимка: Община Казанлък
17 Юли 2017, Понеделник


Така таксува Община Казанлък престоя в лагера в местността Паниците

Автор: Яна Славянска

Община Казанлък осигурява безплатен престой за деца от ромски произход в почивната си база в местността Паниците край Калофер, съобщават от общинския пресцентър. От казанлъшката администрация поясняват, че инициативата била част от дейностите по превенция на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, както и от Плана за действие на Община Казанлък за интегриране на български граждани от ромски произход.

Няма лошо, но ако си българче, родителите ти трябва да платят, за да отидеш на почивка в обновения през последните няколко години детски лагер - за 7-дневен престой се заплаща по 56 лв. за дете от детска градина и по 63 лв. за ученик. Уточнява се, че заявки за летни лагери, освен от училища и забавачници, могат да подават и спортни клубове, школи и други организации, работещи с подрастващите.

В интерес на истината, и тази година цялата база ще бъде предоставена за две поредни смени на добилата авторитет и слава Национална школа по физика с ръководител Теодосий Теодосиев.

Лагерът разполага с общо 20 спални помещения, две занимални, кухненски сектор и столова, площадки за различни видове спорт. По време на престоя децата участват в различни организирани форми на игри, походи, вечери на таланта и др., хвалят се от общината. 

Докога обаче за циганчетата ще има безплатни екстри, а българските деца ще трябва да плащат?! Та не е ли това откровена дискриминация?!

И хайде да не си пробутваме такива клиширани алабализми как това било в името на изпълнението на някакъв общински план „за интегриране на български граждани от ромски произход"! Фондации, чиито каси преливат от щедро наливани пари за това интегриране - бол. Да се бръкнат и да платят за масрафа на циганетата! 


В категории: Репортажи , Образование , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки