Марешки е с мярка за неотклонение „Подписка“ заради рекет на аптекари


Марешки е с мярка за неотклонение „Подписка“ заради рекет на аптекари
Снимка: БГНЕС
13 Юли 2017, Четвъртък


Очаква се и други депутати от неговата партия да се сдобият с подобни обвинения

Автор: Десант

Прокуратурата повдигна обвинения на лидера на движение „Воля" и депутат в 44-то Народно събрание Веселин Марешки. Според държавното обвинение притежателят на едноименната верига от аптеки е оказвал натиск над хора от фармацевтичния сектор и ги е принуждавал или да пазаруват неизгодно от негови складове, или пък директно е изкупувал бизнеса им.

По-конкретно Марешки е обвинен за това, че в периода от есента на 2012 г. до края на 2015 г. в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София е заплашил 7 собственици на аптеки с увреждане на имущество и други противозаконни действия с тежки последици за тях. Целта му е била да принуди собствениците на аптеките да се разпоредят със свое право – да прехвърлят дружествени дялове от управляваните от тях търговски дружества на търговски дружества, собственост или контролирани от Веселин Марешки, или да прекратят търговската си дейност.

В някои случаи целта му е била да принуди собствениците на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия лекарства от неговия склад за лекарствени продукти. Доказателствата сочат, че в инкриминирания период от време Марешки е заплашвал собствениците на аптеки, че чрез целенасочен административен натиск – чрез извършване на тенденциозни проверки от приближени нему служители от Изпълнителната агенция по лекарствата и чрез нелоялни търговски практики, ще доведе до фалит търговските им дружества и ще ги принуди да преустановят дейността си.

Веселин Марешки е с мярка за неотклонение „Подписка“.

Очаква се утре други двама депутати от неговата партия да получат подобни обвинения от прокуратурата.


В категории: Новини , Политика , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки