Св. Иван Рилски ще бъде изобразен върху гранит на връх Мусала


Св. Иван Рилски ще бъде изобразен върху гранит на връх Мусала
Снимка: Фейсбук
10 Юли 2017, Понеделник


В момента тече подписка в подкрепа на тази инициатива

Автор: Яна Славянска

"Розова Зора-Тракия" и група интелектуалци са решили да поставят гранитно изображение на покровителя и защитника на България и Балканския полуостров свети Иван Рилски на връх Мусала. Това трябва да стане реалност докъм началото на септември.Тази идея е намерила подкрепа в лицето на областния управител на София Област - Илиян Тодоров, организатори и участници от фолклорния фестивал „Магията на Рила планина", Георги Изворски и други съидейници. Инициаторите вече са събрали сумата от 240 лева за гравирането на изображението върху гранит.

В момента тече подписка в подкрепа на инициативата.

Гранитната плоча с изображението на големия български светец е изработена чрез дигитално гравиране от фирма  „Боянска роза" въз основа на картина на пловдивският художник Методи Ангелов. „Ние вярваме, че изображението на св. Иван Рилски, поставено на най-високата точка на Балканите, ще пази и закриля страната ни и всички българи" - изтъкват организаторите.

Получените подписи в подкрепа на идеята ще бъдат приложени към молбата, отправена до областния управител на София Област Илиян Тодоров.


В категории: Новини , Пътеводител , Чудесата на България , Природа

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки