Аспарух и българските владетели ще се появят в 3D визуализация над Шумен


Аспарух и българските владетели ще се появят в 3D визуализация над Шумен
08 Юли 2017, Събота


С новите технологии ще се привлича интересът към паметника "Създатели на българската държава"

Автор: Десант

Безплатна 3D визуализация на паметник "Създатели на българската държава" в Шумен и видеоклип на монумента ще направи екипът на платформата Iwalk.bg. Така Аспарух, мечът и конят му ще оживеят с новите технологии.

По този начин Iwalk.bg подкрепя усилията на община Шумен да се уреди статута на паметника и отговорните държавни институции да поемат ангажимент за поддръжката на култовия мемориал и за осигуряване на необходимите средства за извършване на ремонтни и възстановителни работи.

Освен това паметникът на Шумен ще бъде включен в туристическите обекти на интерактивната карта на платформата Iwalk.bg, в която вече са включени над 40 забележителности в България, които освен в 3D изображения са представени с историята си, рабоното време и други важна за туриста информация.

"С 3D визуализацията на паметника искаме да привлечем интереса към него на повече хора. Чрез интерактивното представяне на мемориалния комплекс ще популяризираме този туристически обект. По този начин искаме да привлечем обществото и да потърсим неговата подкрепа за промяна на статута на паметника и неговата поддръжка, защото ние стоим зад идеята, че грижата за паметниците трябва да са докато паметниците ги има, а не след като се разрушат", заяви Димитър Игнатов от платформата Iwalk.bg.

Заради големите мащаби на паметника над Шумен Игнатов обясни, че той ще бъде заснет с дрон и кадрите ще се използват за 3D изображението.


В категории: Новини , Пътеводител , Туристически обекти , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки