Правителството отпусна над 308 хил. лв. за стипендии на даровити деца


Правителството отпусна над 308 хил. лв. за стипендии на даровити деца
04 Юли 2017, Вторник


Стимулите са за деца и ученици, класирани на първо, второ или трето място на конкурс, олимпиада или състезание на национално или международно равнище

Автор: Силвия Горанова

Правителството отпусна нови 308 880 лв. за изплащане на стипендии на ученици с постижения в областта на науката и на спорта.

Средствата са предвидени по централния бюджет за финансови стимули по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища.

По бюджета на Министерството на образованието и науката и към общини се трансферират общо 62 235 лева за стипендии на ученици, постигнали високи резултати в областта на науката.

За високите си спортни постижения възпитаници на общински и държавни спортни училища ще бъдат стимулирани със стипендии в общ размер на 246 645 лева.

Стимулите по Програмата са за деца и ученици, класирани на първо, второ или трето място на конкурс, олимпиада или състезание на национално или международно равнище, а в областта на спорта – на първо, второ и трето място на олимпийски игри, световно, европейско или балканско първенство, или ако са шампиони от финали на държавно индивидуално първенство.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки