Всички етноси трябва да се подчиняват на „единний български закон”


Всички етноси трябва да се подчиняват на „единний български закон”
24 Юни 2017, Събота


Такъв е заветът на Левски и България е дъжна да го изпълни, каза в Котел вицепремиерът Валери Симеонов

Автор: Десант

България е толерантна, в нея има разбирателство. Но България трябва да изпълни завета на Левски – всички етноси трябва да се подчиняват на „единний българский закон“. Подтекстът е, че не трябва да се допуска доминиране или привилегия на който и да било етнос.

Това заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, който присъства на откриването на Фестивала „Живият огън на традициите - символ и ритуал" в Котел.

„Фестивалът се провежда за втора поредна година. Организиран е от кмета на града Коста Каранашев. Провежда се във възобновения парк, който е много красив и създава предразполагаща атмосфера”, добави вицепремиерът Симеонов, цитиран от агенция „Фокус”.

Валери Симеонов обясни, че на фестивала 4 етноса представят своята етнография, традиции, кухня.

„Това са българският народ, циганският, турският и каракачанския етноси. Котел е едно от местата, където в най-голяма степен са се задържали каракачаните, които имат много интересен бит. Самият кмет на град Котел има такъв произход“, подчерта вицепремиерът.

„Това е приятно зрелище и усещане, защото се потапяш в спецификата на всички от тези етноси и си даваш сметка, че България е до голяма степен обогатена от етническото разнообразие. То е било и в исторически план това. В годините на своя най-голям възход и величие Българската империя - защото тя така трябва да се назовава, се е простирала от Днепър до Берат и е обединявала различни етноси, които са имали задължението да служат на българската държава и да спазват българските закони“, допълни още Симеонов.


В категории: Новини , Традиции , Бит и култура

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки