Бард, свирил на китарата на Окуджава, идва с колумбарий край морския бряг


Бард, свирил на китарата на Окуджава, идва с колумбарий край морския бряг
22 Юни 2017, Четвъртък


Ивайло Диманов ще представи на музикално-поетичен спектакъл в Бургас новата си книга „Колумбарий за птици и мъртви илюзии“

Автор: Десант

Известният поет с китара Ивайло Диманов, който е пял с Ал Бано, Ромина Пауър и е свирил на китарата на Окуджава, ще е в петък в Бургас, за да представи новата си книга „Колумбарий за птици и мъртви илюзии“.

За заглавие на книгата си бардът е избрал метафората в древнолатинската дума колумбарий, която означава едновременно къщичка за гълъби и дом за нашите души.

В десетата си книга той е поместил 60 от новите си стихотворения. Писани са и в трудни, и във весели мигове. Някои са родени в Клиниката по лъчетерапия, където Диманов е придружавал майка си. Други пък са сътворени в Бруклин, Чикаго, Париж, Брюксел и любимия му Созопол.

Освен на стиховете, публиката ще може да се наслади и на песните от последния албум на Ивайло Диманов, които той ще изпълни пред бургаската публика в зала „Петя Дубарова“ на Морското казино. Входът за музикално-поетичният  спектакъл „Концерт за хорей, китара и колумбарий“ ще е свободен.

Ивайло Диманов е журналист, писател и бард. Автор е на 10 книги с поезия, разкази и театрална критика. Творчеството му е преведено на седем езика.

Носител е на национални и международни литературни отличия, между които наградата „Димчо Дебелянов", Яворовата награда „В полите на Витоша", националното литературно отличие „Николай Хайтов", наградата „Джагаров" и много други.

Ивайло Диманов е имал безброй концерти с авторски песни и поезия в различни градове на България, Чехия, Румъния, Сърбия, Италия, Австрия, Словакия, Гърция, Канада, САЩ, Русия, Белгия, Франция и Великобритания.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки